You make my dopamine levels go all silly

damn tb. Det gör så att mitt humör är jättedåligt = ingen glad karin.
MEN jag testades idag. Än så länge ser det jättebra ut, så det är ganska stor chans att det är negativt, dock vet man ju aldrig, får resultatet på torsdag. Håller alla mina fingrar och tår.
Har historia test i morgon så blir nattplugg för hela slanten, måste ha A på testet för att få A i 9 veckors betyget.  ( okej, det är egentligen helt onödigt eftersom jag bara måste ha C menmen, man ska ju göra sitt bästa )
I morgon är det " föräldrar möte" om tb situationen. Ska bli skönt med lite bättre och tydligare information.
På torsdag ska vi på Teater, The wizard of oz! ska bli jätteroligt då det är elever på skolan som spelar. Ska kanske göra audition för en teater senare i november, detta år ska jag ju vara öppen för allt!

SEPTEMBER 25

Dagen började med att skypa med mamma & pappa. Alltid lika roligt att prata med dem. Hann även med att skypa med lite andra saknade folks, trevligttrevligt.
Medans jag skypade kom även Abbie in med frukost. Super gullig är hon.
Hon, Elli och jag åkte sedan till Northpark Mall. Köpte ett skärp och en fint vitt spets linne. Kom föresten på att jag inte visar det jag köper? Vet inte om någon skulle vara intresserad av det men ni lär ju se det på bilder när jag använder det sen.
På vägen hem åkte vi till central market! Det är som en vanlig supermarket men bara så mycket frächare, nyttigare och allt är så mycket godare. Köpte med oss middag där ifrån också. Supergott!! Vill verkligen tillbaka dit, om jag var vuxen och bodde här skulle jag handla där hela tiden. Såg jättemånga skinny Dallas houswife fruar som sprang runt där haha. Lite kul att de alla ser lika dana ut. Stort hår, fejkbröst och supersmala.

Pep rally!

Några bilder från min första pep rally!! yeyeyey. Jag var även på fotbollsmatchen senare på kvällen. Skojsigt.
Idag har jag även varit med Abbie på någon "göra julkort party" det var också kul, fick med mig några kort hem som jag ska skicka iväg om några månader.

när något oväntat händer

Den här veckan har varit fylld med känslor. För det mesta har det varit rädsla, tvivel och förtvivlan men den har också varit rolig och fylld med skratt. konstigt det där. Det känns i vilket fall mycket bättre nu. Tror att allt kommer att ordna sig.
Kan ju ta och berätta vad som hände nu för antar att ni inte har en blekaste om vad jag babblar om. Det var nämligen så att en lärare som jobbade på min skola förra året hade sjukdomen tbs. Det är en lungsjukdom, du kan ha det i andra organ också men det är vanligast att ha det i lungorna. Symtomer är feber, svettas under natten, hostar konstant och ibland hostar blod. Det upptäcktes för ca en vecka sen och det blev otroligt stort. Ennis är all over the news right now. Hittitls är det 4 fall upptäckta som är aktiva. Men det är sjukt många som är inaktiva. De smittar alltså inte men de kan börja göra det. Allt är så himla krångligt så jag vet egentlgien inte så mycket. Men har läst mycket om sjukdomen på internet och fått det berättat för mig. De här eleverna måste i alla fall ta medicin i flera månader eller år. Många skojar om det och säger att det inte är en så big deal. Jag verkar seriöst vara den ändå som INTE vill ha sjukdomen och äta medicin i månader eller år...
Men själva problemen var egentligen att om det här skulle eller blir större så kan inte Elli och jag vara kvar här. Vi måste då alltså flytta från skolan, familjen, staden och börja om på nytt ... igen.  Fick lite smått panik och bara kännde att jag ORKAR inte. Börja om på nytt och så här långt efter skolorna har börjat. Nejnejnej. Men det känns som det har börjat ordnat upp sig, de testar fler och fler personer hela tiden och de som är aktiva är hemma.
Problemet är ju att ingen vet hur stort det har blivit. För jag menar, de smittade har familjer, föräldrarna har jobb osv osv.
Nu vet ni hur det ligger till i alla fall.

THE HELP

Kom precis hem efter ett bio besök med Abbie och Elli. Vi såg the help och OMG. Den var sååååå himla bra. SE DEN!! Den hade allt. Är helt klart en av de bästa filmerna jag sett.


I hope I'm doing just fine

Howdie!
Just i denna sekund så ligger jag med min öma kropp i min sköna säng och lyssnar på bra musik. Hade en jättejobbig tränning i morse. Sprang upp och ner för de stora läktarna tills bennen skakade. Vet inte hur det kommer bli när vi kommer börja träna varje dag. Varannan dag två pass och varannan dag ett pass. Men det blir nog bra. Håller ju vad jag sa till alla innan jag åkte i alla fall. Plus-Minus metoden fungerar haha. Tränar mer och äter mer. Men om jag ska vara ärlig tror jag faktiskt jag har gått ner nått kilo. Dock är det ju åtta månader kvar.
Det har hänt lite jobbiga saker här. Orkar inte skriva om det här än. Min familj och några vänner vet. Alla är så himla naiva här. Men håller alla tummar att allt ska ordna sig och att inte jag drabbas,  det skulle verkligen vara botten.
Idag har jag för första gången besökt en amerikansk kyrka! Väldigt annourlunda men intressant. Dock har de väldigt olika tankar till saker och ting. Men det är ju del av vad det här året handlar om, att få andra prespektiv på saker och ting.
På fredag är det peprally och fotbollsmatch! Ska bli superkul faktiskt. Jag och Elli är bjuda till en fest efter men vi får se lite. Är inte riktigt samma sak här som i Sverige.
Mina fina tjejor! MISS YOU ( älskar dock att min fina lovisa och jag har samma tid så vi kan prata oftare på skype!! )

Annorlunda

blööööö. Har homework varje dag. Dock är de inte svåra förutom historia och matte. Dö.
Men det går rätt bra ändå, har b i båda just nu och de första betygen kommer om tre veckor så jag har fortfarade chans att höja mig. I de andra ämnena hade jag 100. Alltså MVG.
Har också gjort lite provn. Ojoj, Inte alls som Sverige. Bara a,b,c,d frågor där det bara är att kryssa i ett svar. Så kan du inte frågan är det ändå 25 % chans att du har rätt.
Det är också sjukt mycket mer regler än i Sverige. Tänker på lektionerna på katedral där alla sitter med mobilerna och du väljer lite själv om du vill jobba eller inte. Har du lust att gå ut, ja då går du ut. Här sitter alla och jobbar. Gör du inte det får du en sträng blick eller skäll av läraren. För att gå på toaletten måste du vänta 45 minuter in på lektionen och efter det måste du få ett hall pass av läraren. Lämnar du in en läxa försent får du automatiskt 10 poäng avdrag för varje dag som går. Så efter fyra dagar är det i princip ingen ide eftersom du kommer få under 70 även om du har alla rätt.
Det är mycket lättare att få höga betyg här MEN det är så mycket svårare att få godkänt. På allt du gör måste du få mer än 70 %. Det är väl ungefär som ett vg- i sverige? Vi gjorde tillexempel en övning på datorn i Historian, var bara massa frågor om årtal och namn som var helt meningslöst. Första gången fick jag 50 och YES tänkte jag. Fasen vad bra. Måste ju vara godkänt i alla fall. Men nej, du måste ha mer än 70%. Gjorde dock om det och fick 90 så det gjorde inte så mycket. Men ändå.
I morgon fyller Jason år så vi ska fira honom lite, och på lördag ska vi över till jacki och John. Jasons föräldrar. Hade först planer på att träffa tjejerna i cheer i morgon. Men det blir inte så för skolan har match i en annan stad så de måste följa med och heja. Så har inte direkt några speciella planer för i morgon men hoppas det dyker upp lite roligheter under dagen. PUSS

Go lions!!!

Samantha, Sarah, Stephanie, kamren och holly plus några fler cheerleaders!
jag och Laura
'
Ty och Elli
Lionetts ( jag fick föresten ett erbjudande att göra en try outs för dem men jag tackade nej för att de tränar varje dag före och efter skolan. Det skulle helt enkelt bli för mycket.
band, finns några riktigt sköna typer här. Bla Selena som spelar trummor.
Här är några bilder från min första fotbollsmatch. GO LIONS!!
Allt var så himla typiskt amerikansk!! Satt och log hela tiden, gick runt och snackade med folk osv. Dock är väldigt många negativa på min skola, tror jag har berättat det förut. Så det var inte jättemånga jag kännde där.Men det var roligt. Men inte överdrivet, men tror att det berodde på att de jag sitter med på lunchen och pratar mest med är cheerleaders = hejar hela matchen. Så jag hade liksom ingen självklar att sitta med, men jag satte mig med Ty,hans kompis, Elli och Laura.

I wanna be your last first kiss

Första dagen på länge jag inte haft några läxor, så har suttit och tittat på housewifes of beverly hills med Abbie. Hahha, dramadrama. Sitter och skrattar hela tiden, hilarious!
I skolan har folk böjat sätta upp " vote for me" lappar och stora plancher över hela skolan för homecomingqueen! så amerikansk haha.
Dock ska de flesta inte gå på dansen vilket jag tycker är jättetråkigt, för sånt är ju så himla amerikanskt och något jag verkligen vill göra så jag tänker gå ändå! Dock säger alla att prom är jättestort här och alla börjar redan peppa för det så det låter ju bra. De flesta ska dock gå på fotbollsmatchen innan så får väl gå på den och sen hem och byta om!
På lördag fyller Jason år så vi ska fira honom men innan det så ska vi åka och shoppa lite, dock ska jag försöka hålla i pengarna lite nu känner jag. Men ska köpa en klänning till homecoming i alla fall, dock någon som jag kan använda igen eftersom det känns sjukt onödigt att köpa en klänning som jag bara använder en gång. Dock blir det nog svårt när jag ska leta klänning till prom. Men det får vi ta då.
Abbie kom in med guacamole och nacos här om dagen, bara så där. MUMS

11 september

Ligger just nu i min säng och tittar på dokumentärer och program om vad som hände för 10 år sedan. Fruktansvärt är vad det är.
Idag skulle vi gått till kyrkan för att hedra, minnas och sörja. Men det blev inte så. Jag skulle faktiska jättegärna viljat gå. Tror det kunde ha blivit en upplevelse. Istället åkte Stephanie, Samantha, Elli och jag till Merry toppins. De har otroligt god frusen yoghurt med minst 50 olika toppins altenativ. YUMYUM.
Har också hunnit med att skypa lite, skype är en riktigt bra uppfinning! love it.
I morgon är det måndag och en ny vecka i skolan börjar. Kommer in i skolan bätte och bättre för varje dag som går liksom engelskan så det känns bra. Har många att säga hej till i korridorerna men det är svårt att alltid bli sed som utbytesstudenten. Men det är kul också. Frågorna man får är inte att leka med, haha. Ifredags berättade Elli att en tjej hade frågat henne var Tyskland ligger i Usa? En kille sa också till mig förra veckan att han jätte gärna vill besöka europa, det är ju liksom ett så stort land med så himla mycket saker att göra!!
Det finns faktiskt de som är riktigt smarta haha. Många vet tillexempel var Sverige ligger, dock tror de flesta att det är kallt där hela tiden.
Börjar gilla mina klasser mer och mer också. Har bytt ut kör mot food nutrition. Det handlar till stora delar av hälsa och mat. Vi kommer också att laga mat så småning om.
Byeeeeeee
bild från när anna och jag skypade! miss you

This is charlie, världens fetaste och snällaste katt


Class ring

Jag har aldrig hört om Class ring förrut men det är tydligen en av High schools äldsta traditioner.
Idag på Advisory så gick alla Juniorer till Aulan för prata om class rings. Det är en ring man köper som man själv får designa. Oftast har de något med vilket år man tar graduation, vilka intressen man har osv. Det är för att påminnad om hur man var och vad man gjorde i high school. Här är det ju så mycket mer än utbildning.Man får den det här året men det är till för att ha den på graduation tror jag. De är dock ganska dyra, det börjar på 50 och sen kan det i prencip kosta hur mycket som helst beroende på vilket material man väljer att ha ringen i. Några Seniors jag pratade med i dag hade köpt sina ringar för över 600 dollar.
Frågade en lärare idag om jag också fick beställa en även fast jag inte skulle ta graduation här. Det var en självklarhet sa hon så det lät ju bra. Har dock inte bestämmt mig än men det låter ju som en rolig grej i alla fall.

Idag känns det som jag bara har stött på tragiska saker. För det första hörde jag idag att en Kille på skolan har blivit anklagad för att ha våldtagit en tjej ( Dock är det svårt att veta vad som är sant eftersom jag hörde 4 olika historier om det idag ) Fick veta mer detaljer om läraren som blivit arresterad. Sett tre gravida tjejer på skolan plus fått förklarat för mig att det minst finns 17 till ( !!!!!! ) Pratade som vanligt med tjejen jag sitter bredvid i min Engelska idag och fick reda på att hon har cancer. Det är också skyltar över hela skolan för att hedra offren från 11 september.

Har också haft mycket läxor idag. Skulle de varit på Svenska skulle de vara riktigt lätta men eftersom jag helst vill veta vad jag gör tar det lite tid med en del ord i Engelskan. Engelskan flyter föresten på riktigt bra nu. Har blivit så van att bara prata engelska så ibland svarar jag på svenska bara för att det känns lika naturligt haha. Dock av någon konstig anledning gör jag bara det med Elli.
I morgon ska jag gå på min första fotbollsmatch! Ser verkligen fram emot det! Lördagen är inte så planerad än och söndagen kommer bestå av kyrk besök på morgonen! Ska bli intressant faktiskt, mitt första besök i en amerikans kyrka. Det är också lite speciellt på söndag eftersom det är 11 september.
P&K

SIX FLAGS

Sixs flags var awesome! Sjukt roliga berg och dalbanor! Dock hann vi bara åka 5 st men vi har köpt årskort så vi kommer komma tillbaka många gånger! Parken var uppdelad i länder där de hade byggt saker som man förknippar med landet. Frankrike hade tillexempel eiffeltornet.
Vi är ännu oskadda från bränderna men det är fortfarande stora bränder runt om kring oss. Annars är det inte så mycket som händer just nu. Jag har mycket i skolan. Dock är det inte så stora saker utan mest små läxor till dagen efter som liksom måste göras. Men det går bra. Har fått några A:n och några below C haha. Men det är bara på saker som läraren tar för givet att alla redan kan " för det lärde ni ju er i historien i åttan" NEJ. haha. Men hon förstår att jag inte kan så det går bra ändå, fick 98 på min läxa så jag är nöjd ändå. Bara jag får tid att plugga så går det. Det är mest de test som är oförberädda som inte går bra.
Jag har också efter att fått prata med syon fyra gånger lyckas byta bort choir till Food nutrition. Så i morgon har jag första lektionen i food nutrition. Det ska bli kuuuuuwwwwl.
I helgen blir det att börja leta lite efter en homecoming dress! Alla är så tråkiga på min skola så de flesta kommer inte gå tyvärr, men jag tänker gå ändå haha. Har fått med mig några stycken så ska försöka övertala några till.

Bränder i texas!

När vi kom hem från skolan idag så sa Abbie att vi skulle packa våra väskor.Det är nämligen bränder över hela Texas! Det var en utanför våran skola i morse. Såg den dock inte men det luktade rök i hela skolan. Väskorna ska vi packa i fall det börjar brinna på vår mark. Jag vet inte om jag riktigt har förståt vad som pågår men jag är inte ett dugg rädd. Det känns inte som det kommer drabba oss men man vet ju aldrig.

Som en söndag ska vara, lugn.

Jag blir lyckligare här för varje dag som går och jag trivs verkligen! Åhh vad skönt det var att kunna skriva det.
Såklart att jag saknar sverige, min familj och mina vänner men det hör ju liksom till.
Skypade med min familj och Sanna idag. Det var så himla roligt att se min familj för har ju inte sett dem på en månad. Känndes verkligen som jag var hos dem ett tag.
Idag var första dagen på länge vi inte har gjort något speciellt. Vi har bara varit på wallmart och ätit god middag. Ty har varit här en liten stund också och snart kommer Stephanie över.
Det har tydligen varit bränder över hela Ennis idag. Vi är dock oskadda. Det är väldigt vanligt här pågrund av värmen.

Lovisa! Jag är så glad för din skull. Jag berättade just för min värdfamilj att du är värd det absolut bästa, och det är du verkligen.

bilder från igår!


Friday

Heej alla!
Kom precis hem från att ha varit ute med Elli, Stephanie och Samantha. Vi hade det riktigt trevlig! Vi åt först på Cotton och Pach och sen på Merry Poppin. Efter det tog de oss runt Ennis och visade oss var de rika bor och var gettot är haha. Älskar att alla som fyllt 16 här har bil. Vi såg fantastiska stora och fina hus men också de som ser ut som de ska falla ihop vilken sekund som helst. Det känns som det inte finns så många i "medel klassen" här. Antigen är du urfattig eller så har du gott om pengar.
Hade min andra fotbolls träning idag också. uäääää, vi sprang igen.... Men idag sprintade vi bara. Hahha, mina stackars lår är riktigt öma.
Längtar tills vi verkligen börjar träna fotboll. Ser verkligen fram emot det.
Allt känns bättre för varje dag som går och det känns underbart. Älskar att jag bor i en liten stad där alla nästan känner alla men bara har 20min respektive 40min till två mycket större städer! Dallas och Waxahatchi.
I morgon ska jag först till Plaino och Northpark mall med Abbie och Elli för att köpa fotbollskor och lite annat nödvändigt. Sen ska jag hänga med Selena.
På söndag blir det att göra lite läxor i think och antagligen gå på drive in bion eller hänga med Abbie till en slags marknad.
Stämmer det föresten att ni har 10 grader i Sverige? Tycker synd om er! Själv har vi fortfarade över 30! yey'

Elli, Jag, Samantha och Stephanie :)


First soccer practice!!

Hahha... jag kommer dö detta år. Eller bli väldigt fitt.
Okej, så första fotbolls träningen var riktigt hård, vi sprintade och sprang några miles och körde massor med styrka. Jag som inte har tränat på hela sommaren plus inte gillar att springa gick det förväntansfullt bra för ändå. Missförstå mig inte nu, det gick inte bra som i BRA utan bra för mig :)
Coach Vernor är väldigt tuff och nästa gång kommer hon säga till många att de är tvungna att lämna laget. Håller mina tummar för att få vara med.
Skolan rullar på bra och jag trivs bra i mina nya klasser. Dock fick jag ju "börja" om från början, men de jag har träffat i de nya klasserna verkar roligare. Men i helgen ska jag hänga med Selena och på måndag är det Labor day vilekt betyder, no school!! Så vi ska gå på Sixs flags! Det ska bli awesome. Älskar att gå på NYA nöjesfält, har tröttnat ganska mycket på Liseberg men nya är jag alltid öppen för.
klippt mig btw, håret känns fräcsht och det kostade mig bara 20 dollar!

RSS 2.0