Halloween!

Var inte jätteduktig med kameran kan jag ju inte påstå . Men lite bilder blev det allt.
Fredagen började med skola som vanligt sen hem fixa lit inför kvällen duscha osv. Drog sen till matchen med Laura. Träffade lite roligt folk där som vanligt. Dock var det så jäkla kallt! (ja, det har börjat bli lite kallt här ) så vi åkte hem, började fixa oss och så kom Taylor och shaina hit. Vi fixade oss och tog lite kort sen drog vi till en halloween fest. Riktigt rolig kväll! Slutade med lite nattkäk på what a burger. fried chicken med ranch... yuuuum.
På lördagen hjälpte vi abbie med det sista inför kvällen och vid 6 rullade de första gästerna in. Vi hade alltså en stor halloween fest här hemma på lördagen. Väldigt mycket barn men det trillade även in lite kompisar till oss runt 9 tiden. Vi gjorde dock inte så mycket utan snackade mest. Men det var kul att dom kom!
Halloween kostmerna folk hade på sig var inte direkt läskia utan var man i min ålder gällde det mest att se så snygg/slampig ut som möjligt haha. Än del gick verkligen all in och hade nästan inga kläder alls på sig. Men på lördagen var det lite bättre utklädnader i alla fall.
Tyckte verkligen om att fira halloween här! Allt var större och mer dekoreat! Måste ta kort på alla saker i huset åt er så ni får se! g a l e t vad mycket grejer överallt. Dock är inte halloween över än. i morgon är det ju faktiskt själva halloween och tror det är många som ska gå trick or treat. Dock har jag inga planer för det men om något dyker upp så kanske. Vi ska dock göra en bonfire  här hemma och äta smores på våran uteplats! MYS.
I dag har det varit en riktigt lugn dag. Har skypat med frida i över två timmar! Saknade vän. Pratade om allt mellan himmel och jord som vanligt. Påmindes om våra långa telefonsamtal. Har också tittat på film med elli och ty en stund och ätit middag med värdfamiljen plus ty.

music is my boyfriend

Kom precis hem efter en powerwalk. Riktigt skönt att få tänka lite och bara titta på den fina solnedgången. Den är alltid jättevacker här. Färgar hela himlen röd. Var också en söt liten hund som jag mötte på vägen som följde mig hem haha. Abbie skjusade dock hem honom nyss...
Nu blir det några avsnitt GG, yey.
byebye

I got a pocket, got a pocket full of sunshine

Anna bad mig blogga. Hon sa att jag kunnde skriva att jag vill ha annanas. haha
Ne men söndag it is. Det är också min hostmoms birthday today! Så vi ska snart åka till Jasons föräldrar aka papa and lala.  Både denna och förra helgen har bestått av shopping, yeyey. Men känner ändå att jag har köpt sådant jag behöver. Visar upp min nya hoodie för er som inte förstod det. Oseriösafulacambilder <3
Älskar verkligen att shoppa här!! Vill ha allt jag ser, farligt farligt.
Har skypat lite med fina svenar idag på morgonen. Alltid trevligt att prata lite svenska, som förövrigt låter lite kinesiskt. Vet inte men varje gång någon ber mig säga något på svenska och de försöker härma mig låter det riktgit kinesiskt haha. Kul är det i alla fall för de misslyckas alltid.
Gott folk, jag får också höra här att jag pratar snabbt. Dock inte lika ofta haha, men det kommer väl... hoppas jag inte. Ska träna bort det ellet något i den stillen.

Kobe steak

ALLTSÅÅ MUMSMUMSMUMS.
Var på en japanks restaurang i fredags för att fira lite födelsedagar och årsdagar. Jag tog, beef,kyckling, HUMER OCH RÄKOR ..... OCH jag gillade det. Det du mamma. Känndes som hur mycket mat som helst så åt inte ens upp halva tallriken men som en av många fördelar med usa får man ju ta hem maten så ska äta det till lunch idag också. Dock känndes det inte så himla japansk. På tal om Japansk, jag smackade sushi när jag och laura var och shoppade igår, Yey. Det var gott men inte sådär galet gott som många tycker att det är. Kan ju va så att man måste vänja sig lite.
Varje sällskap hade också en egen kock som tillagade maten framför en. Yum. Slutade den kvällen men att åka till Target och nattshoppa haha. Mina värdföräldrar är så himla roliga, dock skrattar de alltid åt mig för att jag är så himla knasig ibland.

get cap, wear cap, fly

Ska precis sätta på en film, sen sova. Men tänkte bara lägga in lite bilder från the fair. Som förövrigt var en roligt upplevelse. Som en maknad/tivoli/bondgård /america haha.
Lite random bilder från the fair. Har lite fler att lägga upp men orkar inte just nu. Titta in på min facebook om ni vill se fler bilder!
I morgon blir det att fira Abbie på en Japansk restaurang. Ska bli spännande. Har aldrig ätit japanskt förrut. Dock kan jag tänka mig att det påminner lite om thai och kinesisk mat?

tar igen lite bloggande...

Okej, antar att det är dags att berätta om the hunted house... haha. Bättre sent än aldrig, right?
Det var jag, Lynsie, Weasly och Brady. Mötte även ryan och hans flickvän där. Det var ett område med spökhus iprincip. Än del läskigare än andra. Dock trodde jag faktiskt att det skulle vara värre. När vi står i en kö öppnar sig plötsligt himlen och det börjar verkligen SPÖ regna. Dock hållde det bara på i ca 5 minuter. Vi blev dock dygsura...
Vi hade roligt och avslutade kvällen med nattkäk på ihop. Yumyum. Inte direkt så detaljerat menmen.
haha, lite creppy pictuare. Men tagen för cirkus 5 s sedans. Ni vet när man är sådär fräch och trött efter skolan. Dock är klockan redan 22 menmen. Tänkte först stanna uppe och skypa med nea.. men är så himla trött så får se om jag orkar det ( vi får skypa någon annan dag annars nea! )
och jag vet att jag inte har visat mitt rum än! skäms på mig. Har en liten fin video som tar hundra år att ladda upp... kommer alltid något emellan när jag försöker.  Ska försöka ikväll igen, lovar!
Hoppas allt är bra med er där hemma PÖSSPÖSS

Inside my head

Hade tänkt blogga efter skolan idag men hann inte det eftersom vi åkte direkt till waxahatchi för att köpa halloween kostumer! Var svinkul att testa alla olika dräkter. Fick också med mig en hem. Yey! Ser jättemycket fram emot Halloween nu. Vi ska ha en stor fest här hemma så det ska bli jättekul. Elli och jag drar antagligen vidare sen men kommer spendera större delar av kvällen här. Fem tjejer från skolan kommer också komma så vi ska nog ha kul.
Måste lägga in bilderna på datorn. Har fortfarande väldigt mycket att skriva om och bilder att visa. Känner att jag måste få det gjort nu innan helgen för då kommer jag ha nya saker att skriva om.
Mina oldies, gransnäsgäng, klassisar och resten av mina fina vänner. Skickar en varm kram till er. Tänker på er ska ni veta. Ni är alla grymma.

Som nu på kvällen när jag är ensam med mina tankar kryper saknaden fram. Längtan efter Sverige och min familj och vänner. Jag viste att det skulle vara svårt att lämna allt och det var det. Flygresan var bland det värsta jag gjort. Jag sov inte en enda minuten kvällen innan jag lämade sverige plus att jag blev sjuk. Människor här förstår inte varför man vill utsätta sig för denna påfrestelse, vem vill lämna sin familj och sina vänner för 10 månader? Men jag vet redan nu att jag aldrig kommer ångra att jag tog det här beslutet. Har redan under de här 2 månaderna växt och upplevt så mycket som jag aldrig skulle få uppleva annars. Det är sjukt svårt och jobbigt ibland, frustrerande, krångligt och ensamt. Men överlag har jag det så himla bra här. Det känns så naturligt på något sätt. Lite som ödet.  Har inte riktigt bestämmt om jag tror på det ( haha) men om jag gör /gjorde det skulle jag lätt säga att det är så. Abbie, Elli och Jason kommer alltid kännas som min andra familj. Jag bara vet det. Samtidigt som en del av mig längtar till juni då jag får träffa alla mina vänner och min familj ingen vågar jag inte ens tänka hur jobbigt det kommer att vara att lämna usa. För vem vet när jag kommer få träffa dem igen?

America- himlen för popcorn älskare

Bilden ska föreställa caramell /kannel pocorn. MUMS. Finns alla möjliga sorters popcorn här. Sjukt gott. Min favorit än så länge är nog zebra popcorn, vit och mörk choklad.  hejjagkommerblitjockhär.com

Juste jag har en blogg....

Livet kommer emellan alldeles för mycket här. Men tur är väl det?
I alla fall, har väldigt mycket bilder att visa er. Så ska väl försöka pyssla lite med det nu på morgonen innan vi åker iväg och shoppar / köper flygbiljett TILL FLORIDA! ihh.
Herregud vad thunderstomarna här är stora.  Blixtrar över hela himlen och åska hela tiden. Dock så säger mina värdföräldrar att det vi har sett är ingenting jämfört med vad som har varit. Komiskt, för de som har varit är de största jag någonsin har sett.

can't stop smiling

Det här är min vackra vän Anna. Hon gjorde mig jätteglad idag. bästa du.
Nu är det utbytis party här hemma som väntar. Har inte så mycket förväntningar så det blir nog bra.
CIAO

Happy birthday big brother!

Först vill jag säga grattis till min bror som fyller år idag! Så grattis grattis.


Har varit en riktigt dålig dag idag. Kände redan när jag steg upp i morse att något var fel. Tog mig igenom första lektionen utan problem som va food nutrition. Gjorde frukt pizza, riktigt gott! Andra lektionen gick också bra vilket var engelska då vi i stort sätt bara skrev av en uppsatts. Men sen var det advisory och inget som distraherade mig så då kom tårarna.  Jättejobbigt att sitta i ett klassrum när man är ledsen plus att man inte får gå ut. Men som tur är har jag en bra advisory lärare som såg att jag var ledsen så jag fick gå ut ändå.
Kännde mig så himla ynklig och liten där ett tag. Ville bara krama om er allihoppa och umgås med lite svenskar. Har träffat många fina människor här men det är inget jämfört med hemma. Skulle aldrig vilja åka hem nu, aldrig. Men det betyder inte att jag inte saknar er. Saknar er så sjukt mycket. Speciellt idag.

När jag kom hem från skolan blev jag dock på bättre humör. Abbie och jag håller nämligen på att boka biljetter till florida!! Yey.  Är lite krångel med mitt kort men det ska nog fixa sig. Under veckan ska nog allt vara bokat och klart! åh längtar så sjukt mycket!


RANCH

 

Har redan börjat tänka på saker jag kommer sakna när jag åker hem. Men en sak jag verkligen kommer sakna är RANCH!!! mumsmumsmums. Tror det finns i Sverige ( HOPPAS!!) men det är i alla fall inte lika vanligt. Här äter vi det hemma varja dag, det finns tillgängligt på alla restauranger och i matbutiker är det vanligt med ranch som dip till allt möjligt. ( Här är ju allt färdigpackat och i styck viss, tom färdighackad lök finns att köpa haha! )


HOMECOMING

Som jag har skrivit förrut är inte alls homecoming stort på min skola vilket var en besvikelse för mig eftersom jag gillar sådana saker och vill uppleva så mycket som möjligt. Men allt som allt var det en trevlig kväll ändå.
Homecoming är när gamla studenter kommer tillbaka och tittar på fotbolls matcher. Under halvlek presenterar de också homecoming queen. På många andra Amerikanska skolor är det här jättestort. Nästan lika stort som prom. Då man klär upp sig i fina klänningar och höga klackar, man träffas ett stort tjejgäng eller sina dejter för att innan dansen ta massa fina kort och gå ut och äta. Men inte på min skola vilket var tråkigt men jag gråter inte över det haha. Jag hade det kul på matchen. Dansen var ganska lame men helt okej ändå. Dock påmindes det lite om mellanstadiediscon fast med grovare dans haha.
inte de roligaste eller bästa bilderna men i alla fall lite bilder! :)

soccer

I torsdags hängde jag med några tjejer till STORM. Det är en fotbollsförening utanför skolan. Träningen var hård plus att vi tränade med killar i våran ålder. Dock var fotbollsplanen dålig med stora hål i haha. Har bestämmt mig nu att jag inte ska börja men en del av mig ville börja. Men det känns som jag inte bara vill spela fotboll det här året. Visst jag gillar fotboll, men inte sååå mycket så att jag vill oftra två kvällar i veckan plus helger för det. Det blir dessutom lite för mycket tror jag. Skulle bli att jag spelar fotboll 5 gånger i veckan plus match på helger hela året. Dock var det snällt av dem att ge mig erbjudandet! Nu taggar jag istället för try outs för det riktiga fotbolls laget. Det kommer bestå av ca 20 tjejer. Mer än 60 personer brukar göra tryouts så det ska bli intressant. Dock verkar coachen gilla mig så jag ska försöka göra mitt bästa och sen får vi se!
Hahah, förra träningen lärde jag tjejerna lite svenska meningar och ord. Så nu skriker de alltid " passssssa boooleeeen nuuuee" och " Målllll"  haha, älskar deras utal. låter sjukt roligt.
BYEBYE

Two months in America

HAAAAAAAJ KOMPIZAR!
Ber om ursäkt att jag inte direkt tar priset för bästa bloggaren under de senaste dagarna.. veckorna.. what ever.
Tro inte att jag inte vill skriva om alla småsaker som händer eller de stora för den delen. Det är bara det att det är svårt att hitta tid för det. Men ska försöka skriva av mig lite nu. Kommer förmodligen bli huller om buller och inte alls i någon bra ordning.
TB snacket har lugnat sig ganska mycket. Folk pratat och oroar sig fortfarade men inte alls lika mycket. Tror jag har skrivit det förut men kan skriva det igen. Jag är negativ. Dock betyder inte det att jag inte kan få det. Men för nu är jag frisk och kry förutom att jag fortfarande ibland får träningsvärk från fotbollen haha.
På tal om fotboll. I morgon ska jag hänga med några fotbollsbuddies till deras fotbolls lag utanför skolan och göra någon slags try out. Vet inte riktigt hur det hände men de tjattade om att jag skulle hänga med och tänkt att det lät som en bra ide då ja får en möjlighet att lära känna dem bättre.

Var ärligt väldigt orolig om hur det skulle gå i matten. Matten är och har aldrig varit min starka sida men nu har jag på något sätt lyckas klara ett b. Yey. och ligger på gränsen till A. (Okej det här är America, men ändå. Matte är inte min starka sida.)

Får fortfarande väldigt roliga frågor. Dock är jag dålig på att komma ihåg dem och skriva dem här. Men idag fick jag en fråga från en kille i min matteklass " Do you live in a town in Sweden or outside Sweden? " Innan jag ens hann svara svarade en tjej " haha Sweden is a country! not a state! " haha efter att vi skrattat år det lite och pratat lite om det visade sig att han trodde att Europe var ett land och Svergie var en stat i Europa. Dock förstår jag att han kan tro det eftersom usa är ett så pass stort land och uppbyggt på det sättet... men ändå haha.

Just nu sitter jag i min säng med lulu på ena sidan och min teater läxa på andra. Har en monologe att lära mig tills i morgon som jag ska spela upp för klassen. Tog en från Greys'anatomy. Läste den nyss för mig själv 5 gånger och det sitter ganska bra. Dock ska jag träna några gånger till innna jag går och lägger mig så jag verkligen kan den. Vi får 2 poäng avdrag för varje ord vi säger fel. Monologen är lite längre än 1 minut. Dock har jag aldrig gjort något sånt förrut så det ska bli roligt. Är lite nervös för en del uttal bara men annars ska det nog gå bra. Förstår allt i alla fall.
en stycke karin/ kareeen , ett stycke dresscode och ett stycke hjärta.

My favorite thing is to go where i've never been

Har varit en otroligt lugn helg. Skulle träffat lite goa människor igårkväll men de var tvngen att jobba och eftersom vi inte kunde ta bilen eller någon kollektivtrafik var alltså elli och jag fast här. Dock hade jag en bra dag ändå. Jag gjorde en kladdkaka som blev mycket  omtyckt! yey. Spelade/tränade lite wii med Elli ( Gosh, är som ett ordentligt trännigspass ju ) och tittade på the last song.
Är föresten negativ från tb, yey. Dock ska vi bli testade igen om 8 veckor. Vet inte riktigt vad jag tycker eller tänker om det här längre. Det är jobbigt men inte överdrivet längre. Är bara orolig att jag drabbas och hur det i sånna fall kommer påverka mitt liv.
Nästa helg har jag fullt upp! Ska bli roligt med en fullspäckad helg! Är bland annat homecoming. Ska försöka göra det bästa av situationen även fast folk i min ålder inte går. Innan det är det homecoming game och sen på lördan ska jag till "the hunted house" Som gasten på liseberg ungefär fast värre. Hahah, jag hatar skräckfilmer så vet inte riktigt hur det kommer sluta. Ska också hinna med att köpa halloween kostum. Har ingen som helst anning om vad jag ska vara, men alla klär ut sig här så det ska bli roligt att också göra det.
Abbie har en zombie i förrådet så varje gång jag går in där blir jag rädd. Hur det kommer vara när hela trädgården plus huset är fullt med läskiga saker har jag ingen anning om, hah det återstår att se. Vi ska börja pyta nästa helg tror jag haha! I affärerna är det redan fyllt med halloween saker, helt sjukt överdrivet. Men måste ändå säga att jag tycker det är lite roligt.

Kom precis hem från en powerwalk med Elli! Vi gick upp klockan 8! Men nu är jag jättetrött så är tillbaka i sängen... Ska snart upp och äta frukost dock.
Annars rullar skolan på, älskar min leadership class. Vi spelar antagligen spel eller samlar in pengar för välgörenhet i stort sätt, chill. Tror dock det kommer handla mer om leadership senare men ändå.
Jag fick också reda på att jag har 100 i engelska, yey. Men inte direkt bra i matte. Så måste göra något åt det. Vi får så sjukt mycket läxor i matte och jag tycker ärligt det är världigt svårt. Läraren är så himla dålig. Jättegullig ung tjej som är trevlig men hon kan inte lära ut. Tror det är en person i min klass som har över c, resten har precis 70 eller under. Jag vet ärligt inte vad jag har men jag tror inte det är över 70 i alla fall. Man måste ha 70 procent på nästan allt man gör. Hatar att vi inte har någon bok heller utan det ända man har att lära sig ifrån är ETT exempel läraren gör på tavlan, slarvigt och i 10 sekunder. Sen förväntar hon oss att vi ska kunna det. Jag som inte förstår alla matteord än tycker ju det är lite extra  svårt för jag vet ju inte alltid vad de vill man ska svara. Men när alla i klassen tycker det är svårt är det ju nått fel...


RSS 2.0