Annorlunda

blööööö. Har homework varje dag. Dock är de inte svåra förutom historia och matte. Dö.
Men det går rätt bra ändå, har b i båda just nu och de första betygen kommer om tre veckor så jag har fortfarade chans att höja mig. I de andra ämnena hade jag 100. Alltså MVG.
Har också gjort lite provn. Ojoj, Inte alls som Sverige. Bara a,b,c,d frågor där det bara är att kryssa i ett svar. Så kan du inte frågan är det ändå 25 % chans att du har rätt.
Det är också sjukt mycket mer regler än i Sverige. Tänker på lektionerna på katedral där alla sitter med mobilerna och du väljer lite själv om du vill jobba eller inte. Har du lust att gå ut, ja då går du ut. Här sitter alla och jobbar. Gör du inte det får du en sträng blick eller skäll av läraren. För att gå på toaletten måste du vänta 45 minuter in på lektionen och efter det måste du få ett hall pass av läraren. Lämnar du in en läxa försent får du automatiskt 10 poäng avdrag för varje dag som går. Så efter fyra dagar är det i princip ingen ide eftersom du kommer få under 70 även om du har alla rätt.
Det är mycket lättare att få höga betyg här MEN det är så mycket svårare att få godkänt. På allt du gör måste du få mer än 70 %. Det är väl ungefär som ett vg- i sverige? Vi gjorde tillexempel en övning på datorn i Historian, var bara massa frågor om årtal och namn som var helt meningslöst. Första gången fick jag 50 och YES tänkte jag. Fasen vad bra. Måste ju vara godkänt i alla fall. Men nej, du måste ha mer än 70%. Gjorde dock om det och fick 90 så det gjorde inte så mycket. Men ändå.
I morgon fyller Jason år så vi ska fira honom lite, och på lördag ska vi över till jacki och John. Jasons föräldrar. Hade först planer på att träffa tjejerna i cheer i morgon. Men det blir inte så för skolan har match i en annan stad så de måste följa med och heja. Så har inte direkt några speciella planer för i morgon men hoppas det dyker upp lite roligheter under dagen. PUSS

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0