fyra ynka dagar kvar tills jag lämnar linkan

Nu är det nära. Så nära att jag nästan kan ta på det, och det känns starkare än någonsin. Jag är så himla kluven av känslor. Ibland är jag så himla exalterad och vill åka samma dag. Andra dagar är det helt tvärt om. Men jag antar att det är så det är när man ska resa bort så pass länge.


Grattis min bästa Sanna på födelsedagen!

( Detta inlägg skulle publicerats igår )
Idag fyller min vän Sanna 17 år. Stort grattis hjärtat!
Idag ska jag försöka glömma bort att jag ska åka om 5!!!! dagar. Ska nämligen på födelsedagsfest hos Amanda! Grattis fina du!
Snart kommer Sofia hit, och snart kommer också andra fia hit, trevlans!
Det där med att packa var inte det lättaste btw, men får helt enkelt börja ordentligt i morgon.
bild från landet.

the sun is shining on the other side too.

 

Fixade inte riktigt allt jag skulle fixa på stan, men nästan så tar resten i morgon. Ska bla klippa mig då. Mötte senare upp Van för käk på Mokka, mums! Det var kul att träffa min saknade vanni igen! Vi hann också med att träffa fia en stund, två saknade i en smäll liksom.

Har börjat gå igenom mina kläder, har ganska mycket kvar men har börjat i alla fall, alltid nått! Sen blir det att packa ordentligt på Lördag!

Alltså, det är inte okej att det bara är 5 dagar tills jag lämnar linkan i morgon. Vart tog det här året vägen?


and I´ll be missing you

några bilder från när Pappa, Mamma och jag var inne i Göteborg. Nu ska jag ta en dusch och sen dra mig in mot stan!
P&K

.



1 vecka kvar!

Efter en lång men skön bussresa är jag nu hemma! (åkte med bus4you) Sista dagen på landet spenderade vi ute på havet. Var soligt och skönt så blev ett riktigt fin tur. Åkte förbi Målesund och tog  lite kort jag tänkte skicka till min värdfamilj! Kul att visa dem typiska bohuslänska hus.
Nu tar jag det bara lugnt, ska kanske titta över mina kläder lite, fundera på vad jag ska ta med mig osv! Det är trots allt bara 1 vecka kvar.. gahhh läskigt. (Skulle jag åka på det första avresedatumet skulle jag åka i morgon bitti! )
I morgon har jag lite saker att fixa på stan, bla att klippa mig och gå på ansiktsbehandling men också inhandla present till min värdsyster och köpa en dagboksliknade bok/ scrapbook som jag tänkte skriva och klistra in bilder i medan jag är i usa. Tänkte att det kunde vara ett suvuränt minne av allt. Tänkte bla klistra in biobiljetter, kvitton bilder mm.
(funkar inte att lägga in bilder... )

SÄG HEJ TILL MIN NYA RESVÄSKA!


fem från Göteborg

Bilder från när vi var inne i Göteborg!

övningskör

halojsan!
Jag har det bra här på landet. Dock är det inte så bra väder så det blir mest att vara inomhus. Men idag har jag och pappa varit ute och övningskört för andra gången, kul! Jag vill försöka hinna med en gång till innan jag åker hem. Sen blir det ju inte så mycket innan jag kommer hem till Sverige igen och då fyller jag ju 18 en månad efter bara. Får bli intensiv lektioner direkt när jag kommer hem sen haha.
I morgon åker troligtvis Mamma, Pappa och jag in till Göteborg. Vi har inte riktigt bestämt vad vi ska göra än men det blir nog bra.
Annars händer det inte så mycket gällande USA just nu förutom nedräkning och pack ångest. Ska höra med Axel om jag har fått någon post från STS.


Birthday kid

För jag var 17 år 17 år i staden där jag växte upp och så...
Har gått runt och sjungit den låten hela morgonen, den är ju trots allt lite passande dagen till ära. Hela min goa släkt kom in och sjöng för mig i morse! Dock har inte förmiddagen varit den bästa. Tragedien i Norge har väl ingen missat? Hemskt. Alla tankar går till de drabbade.

Hittade denna på sts hemsida... 12 dagar kvar!


GRATTIS FRIDA!

I dag är det min vän Fridas födelsedag! grattis gumman! Ska snart åk in till Göteborg och möta upp hon och Sanna!
Blir nog en bra dag.

When nothing goes right, go left

Hej alla trogna bloggläsare ( och ikke trogna ) Just nu befinner jag mig på landet. Är skönt att bara umgås med familj och släkt, äta god mat, gå långa promenader och allt annat man gör när man är på landet. Men i morgon ska jag in till Göteborg för att umgås med två fina vänner. Vi ska gå på stan, njuta av Göteborg, fira Fridas födelsedag osv. Ska bli jättemysigt!
Det är endast två veckor kvar nu och det är sjukt vad jag är taggad!!

sleeping sickness

Jag kan inte sova.
Istället lyssnar jag på musik och tittar på bilder, redigerar, bloggar osv.
Det börjar bli väldigt tröttsamt att inte kunna sova. Men när jag väl somnar så vaknar jag hela tiden och tittar på klockan, också väldigt irriterande. Nu när jag är själv får jag mer tid att tänka. Speciellt när inte min familj är hemma, får då liksom en tankeställe hur det verkligen kommer att vara att inte ha dem runt mig i ca 10 månader.
Det känns som jag drar upp samma saker hela tiden på den här bloggen, så som att jag inte kan sova och att jag kommer sakna alla så himla mycket. Men det är liksom det som händer just nu, och jag vill vara ärlig här.  Typ att även om mitt utbytessår kommer bli ett stort fjasko så kommer jag ändå skriva det. Jag kommer skriva här dem dagarna jag mår dåligt osv. Såklart jag hoppas att det kommer bli mitt livs äventyr, men man vet ju aldrig.
Sen får vi ju se hur mycket jag orkar och hinner uppdatera här men jag tycker i alla fall att det är kul att blogga och läsa andra bloggar och det är väl ändå huvudsaken.
Hoppas ni sover gott! byebye

Today I don´t feel like doing anything

Känner inte för att hitta på någoting ikväll. Är så himla trött.
Det är lördag och jag borde göra något med mina vänner men jag orkar helt enkelt inte. Har fått en dos av sanna idag, så helt ensam har jag inte varit. Vi lagade mat och satt och skrattade, som vi brukar alltså. Blev lite ben& Jerry på det också. Men nu drog hon för en stund sen. Hon ska säga hejdå till Sofia som åker till Gothia i morgon, kul!
Händer inte så mycket annars. Vi har bara 2 dagar kvar på jobbet och jag har endast några få dagar kvar här innan jag åker till landet. Sen är det typ en vecka kvar innan jag åker.
tagit ut lite fler bilder som jag tagit till min fotovägg. Ska sätta upp dem ikväll tänkte jag.
Nu ska jag sätta på en film, blir nog easy A.
haaa  detttttt braaaaaaa

nitton dagar kvar i svealand

Har varit själv nu i några dagar, eller Sanna sov här i går så helt själv har jag inte varit. Hade även sällskap nu på kvällen av henne också. Mycket trevligt! Hon är en av dem som det kommer bli jobbigast att säga hejdå till. Så uppskattar verkligen varje liten sekund jag får med henne!
I morgon har vi bara tre dagar kvar av jobbet, ska bli skönt när det är över. Längtar faktiskt till att komma till landet, även fast det inte finns så mycket att göra kommer det bli kul att bara umgås med familj och släkt.
Det är föresten sjukt att det bara är ca 19 dagar kvar i Sverige för min del. Jag åker om 19 dagar?! Det finns några som åker idag... om typ 2 timmar, gaah. De första från Sts åker om 12 dagar. Då börjar första New york lägret. Det är inte långt kvar alls och jag lovar att jag inte kommer kunna sova inatt.
Har haft många sömnlösa nätter på sista tiden, vilket jag får sota för på jobbet dagen efter. Men det går som tur är bra ändå.
Det liksom slår mig, hårt och kraftfullt att jag kommer vara ifrån alla underbara människor jag har runt mig i nästan ett år alldeles för ofta. Men läste idag i en blogg att komma hem till Sverige igen var en av hennes bästa dagar i hennes liv. Då blev jag glad igen, tänk dagen när jag får se min familj och mina bästa vänner igen. Vilken lycka.
Ne men nu måste jag försöka leva i nuet och njuta av de sista 19(?!) dagar som jag har kvar i Sverige. Inte tänka på när jag kommer hem, jag som inte ens har åkt!

noooooooooooo


Harry potter and the deathly hallows part 2

 

Nu ska jag snart springa till bussen och möta upp Van och Axel! Vi ska se sista filmen av harry potter. Ska bli så himla roligt... men sorgligt. Man har ju växt i takt med karaktärerna i filmerna. Känns tråkigt att det här är sista filmen. Jag som inte har läst böckerna vet ju inte hur det kommer att sluta så är riktigt taggad faktiskt.

Ha en fin kväll!

P&K


Fått mina flygtider!

Jag har fått mina flygtider!
7.10 lyfter planet från Arlanda den 4 augusti. Sen vidare till London och sedan mot New York, USA!  Stannar sen i New York i en vecka med massa härliga sts:are. Sen tar jag ett plan mot Dallas, texas och mot mitt nya hem dom kommande tio månaderna. Galet.
Okej, blev inte så mycket information gällande tiderna... Men orkar inte räkna ut tidsskillnaderna nu. Dessutom är väl inte det det mest intressanta heller. P&K


no one wants forever anymore

 

Haaaaaaj. Idag är det bara lite mer än tre veckor kvar. Lyckorus blandat med panik. Väldigt lustig känsla är det jag har. Men jag börjar förstå mer och mer för varje dag att jag faktiskt ska flytta.

Idag har jag gått haha. ja, jag har faktiskt gått större delar av den här dagen. Åkte in till stan vid 12 ungefär, gick på stan till fyra och sen gick jag hem tsm med Frida. Så nu är mina ben helt slut.

I morgon åker min föräldrar och min bror till vårt landställe och blir borta några veckor. Medan jag stannar kvar här en vecka och jobbar. Sen åker jag också ner för att hålla dem sällskap. Ska också passa på att träffa släkten innan jag åker! Men detta betyder alltså att jag är själv i 6 dagar. YEY. Lite tomt blir det kanske, men skönt också.

P&K

Laurel Music – No One Wants Forever #2


träna i central park

En sak på min  " att göra innan jag dör" lista är helt klart att ta en powerwalk / springtur i central park. Skulle inte det va typ helt awesome? Eftersom jag ska till new york om cirka 3 ( !!!) veckor skulle ju det ultimata vara att jag fick chansen då. Får se hur det blir med det. Men får jag chansen skulle jag lätt ta den,.. För i hur många filmer finns det inte med en scen att någon springer i central park? Tänker speciellt på scenerna i serien vänner och filmen sex and the city.


Distance is just a way to see how far love can travel

Några veckor gammalt halsband, tycker om att det föreställer fåglar.

Van åkte precis hem efter lite häng hemma hos mig. Vi tittade på en film som var bra men lite konstig, pratade och åt bananchoklad. En riktig myskväll!

Åh juste, idag kom mamma hem med ett mirakelplåster. Det bokstavligen trollar bort brännmärket. Det är någon slags bakteriedödande medel i som gör så att det inte ska bli något ärr.  Hoppas verkligen på att det stämmer!

Annars händer det inte så mycket kring utbytesåret. Förutom väntan, längtan och en del sömnlösa nätter. Det börjar verkligen närma sig på riktigt nu. Det går inte att förklara känslorna jag har inom mig. Mitt livs största äventyr är påväg att ta form och jag ska göra det ensam. Det är liksom nu man börjar känna att det snart brister.

aj

Brände mig här om dagen på kokande vattenånga. Låter ju inte så farlig, kanske det inte är heller. Men det ser då i alla fall inte fint ut. Ont gör det också. har börjat lossna skin och under ser det faktiskt ut som ett "riktigt" brännsår. Får dåligt samvete att jag tänker mer på att jag verkligen hoppas att det inte blir ett fult ärr än på att det kunde gått värre.
Nu ska jag cykla ner till stan för att ta en fika med frida. blir trevligt. var länge sen vi sågs nu!

7 juli

Gårkvällen var riktigt rolig. Vi satt nere vid johannelundsbadet, snackade, spelade vollyboll mm.
Idag är jag ledig från jobbet! Har redan hunnit med att städa mitt rum och ska snart fortsätta med att skriva klart packningslistan, fundera lite... som så många andra gör. Hur man egentligen packar ner sitt liv i en resväska på 23 kilo? I bland funderar jag på att det bästa skulle vara att inte packa ner så mycket egentligen. Man åker ju inte dit för att leva sitt gamla liv. Utan för att påbörjar ett helt nytt! Men tror inte det kommer fungera. Men jag ska i alla fall se till så jag har några kilo mindre än 23. Vill kunna shoppa mycket i New York!
Två låtar från one tree hills underbara soundtrack.
MoZella – Light Years Away
Tyler Hilton – You'll Ask For Me

.



Ut på äventyr!

Nu sticker jag ut med lite vänner. älskade sommarkvällar.
..... HEJ!

Flowers

 

Efter min powerwalk i morse invigde jag kameran för första gången. Bilderna är ju inte bra tagna men jag tog bara första bästa motiv för att testa. Är supernöjd med kameran!

Fick föresten ett mailj från abbie i morse. Jag hade skrivit i förra mailet att jag var jätte exalterad fast lite nervös också. Men då svarade hon att jag inte alls skulle vara nervös och att jag kommer passa perfekt hos dem. Hon är så gullig hela tiden i mailen. Allt känns verkligen jättebra.

vill åka nu!!


HUVUDSTADEN

 

 

Idag har jag varit på Amerikanska ambassaden. Allt gick jättebra. Vi var där vid halv 8 och då var det tre framför oss i kön. Så det var verkligen bra att vi kom så tidigt. Många som kom efter mig fick vänta väldigt mycket längre. Allt när det gällde säkerheten var väldigt överdrivet. Som tex när de skulle titta under mina skor. Efter en stund inne på ambassaden och mycket snackande med andra härliga utbytesstudenter gick jag och pappa och åt hotellfrukost med August och Håkan. En familjekompis och hans son som jag känt hela livet. August ska nämligen också åka till USA, samma datum tom.

Pappa och jag gick sedan runt och tittade i stan. Tittade mycket på glas och typiskt Svenska saker. Som presenter till värdfamiljen. Men det slutade med att jag bara köpte en frågelek om Sverige. Får ta det där med fler presenter vid ett annat tillfälle.

Men jag fick i alla fall med mig en ny kamera och en ny dator hem! Det blev en canon powershot g12 och en Macbook pro!  och jag kan inte va mycket nöjdare, båda två håller otroligt bra standard. Får helt enkelt tacka min bäste far för att han är så snäll!

I morgon väntas jobb igen. Men först en powerwalk på morgonen!

TTYL

 


YES SIR





I tisdag började jag och sanna jobba på vårat sommarjobb. Är ett stort plus att jobba med en kompis, annars är jobbet väldigt bra överlag också. Har två veckor kvar och sen drar jag till landet i några dagar, sen är det liksom bara några dagar kvar innan jag åker. Sjukt.
Har blivit många fikor med vänner denna vecka, är så trött när jag väl kommer hem så orkar inte så mycket annat.
På tisdag är det stockholm och Amerikanska ambassaden som gäller. Ska även försöka hinna med att leta efter presenter till min värdfamilj och min värdsyster. Jag kom föresten på att jag inte har berättat om min värdfamilj!

Min värdfamilj består av Abbie och Jason plus Elli som kommer från tyskland. Jag har pratat mycket med Abbie och Ellie men ingenting med Jason än. Både är otroligt snälla och vi har mycket gemensamt. Eftersom Abbie & Jason inte har några egna barn tycker det mycket om att ta emot utbytesstudenter. De bor i ett stort hus lite utanför staden Ennis. De umgås mycket med vänner och familj och gillar att resa. Elli och jag kommer gå på Ennis High school där det går ca 400 elever, vilket man kan tycka är ganska litet. Men tror det bara är ett plus, för då "får man mer uppmärksamhet" Folk vet vem man är osv. Är jätteglad över min placering och tror det kommer bli ett superbra år!


countdown

Det är exakt 4 veckor, 3 dagar, 10 timmar, 32 minuter och 44 sekunder kvar innan mitt plan lyfter.