homesick and really happy at the same time

Nu ikväll var jag ledsen. Har ganska mycket hemlängtan. Det är jättekonstigt för ibland är jag på jättebra humör medans andra dagar är jag väldigt nere och skulle ge allt för en kram av min mamma. Men så kom Abbie in i mitt rum för att fråga någonting och såg då att jag var ledsen. Hon har ett så himla stort hjärta. Det hjälpte jättemycket att prata med henne och hon är så himla stöttande. Visste ni föresten att katterna de har här alla räddade utav dem från att dö? De har alla blivit dumpade på vägen där vi bor. De har räddad jättemånga fler katter men har gett dem till vänner och bekanta eller satt in en annons i tidningen. De gör väldigt mycket mer saker för att hjälpa andra, de inspererar verkligen mig.
Även fast jag är väldigt lyckligt lottad mår jag ibland som jag mår. Det är stressigt att börja i en ny skola utan några vänner, där alla bara ser dig som en utbytesstudent. Helt nya regler och ett annat språk. Jag har träffat många riktigt trevliga personer. Men det är svårt att skaffa vänner, svårare än jag trodde det skulle vara om jag ska vara ärlig. Men som sagt jag har mött några riktigt trevliga  personer och får bara hoppas att jag fortsätter tycka samma sak så man kan börja bygga en relation.
Det är dessutom jättesvårt att vara ifrån alla vänner när jag vet att inte de mår bra. Det största i-landsproblemet jag har här är att jag saknar min iphone.. haha. Skulle vilja skicka sms och ha alla nummer :( Men klarar jag mig utan er klarar jag mig utan min iphone.
Hoppas ni har det bra. Jag har! Bara inte hela tiden.

29 Augusti

Idag gick jag till skolans syo för att ändra min biologiklass. I den går det bara freshmans, alltså bara 14-15 åringar. Först tänkte jag att det kanske kunde vara bra för de är ju också nya, men nej. De har ingen social kompetens. Har försökt prata med en kille/tjej ( vet verkligen inte vilket det är ) men de är så himla negativa och är jättedumma mot läraren och hatar skolan... menmen åter till ämen... Jag skulle då alltså byta min Biologiklass men det slutade med att jag var tvungen att byta nästan alla mina klasser för att den nya kursen krockade med soccer och jag ville inte byta det.
Så mitt nya schema är:
A- days
Math algebra 2
Eng 3
Advisory
Theatre arts
US- history
B- days
PE- Athletic soccer
Enviro Systems
Advisory
Student Leaders
Choir- Mixed 3n
Så nu har jag alltså mycket svårare kurser. Det betyder att jag förmodligen kommer behöva plugga mer MEN jag får gå med de i samma ålder. Känner att det är värt det. Visst, det blir kanske inte så jättekul att spendera massor med tid framför skolböckerna.
Det jag bytt är alltså, matten, engelskan och biologi till enviro systems. Men jag kommer också gå i en annan us-history klass bara för att det inte passade ihop med mitt nya schema.
Idag bestämmde jag mig också för att byta ut kören. Vilket jag tycker är tråkigt men jag känner att jag inte trivs med människorna som går där. Nu har jag gett det en chans och det passar helt enkelt inte mig. Jag tycker det är roligt att sjunga men inte om jag inte känner mig bekväm. Har inte bestämmt mig än vilken klass jag ska ta istället, men har funderat lite på hälsa, fashion art class eller food and home economics. Jag vill ha en rolig klass i alla fall och något jag inte kommer behöva ha så mycket läxor i.

Let's go Rangers!

En liten del av six flags! Vi skulle åka dit förra veckan, men vi drog oss ur för det skulle bli 105 f, alltså över 40 grader. Vi ska åka dit när det börjar bli lite kallare, om det blir kallare...
#1 FAN, haha var bara tvungen att köpa!
Sarah och jag
Kyle, Elli och Jag

28 augusti

Träffade jättesköna och roliga människor på rangermatchen! Dock förlorade texas så matchen var inte så rolig att titta på. Men innan det skypade jag med Sanna. När jag såg henne började jag nästan gråta haha. Var så hima längesen jag pratade med henne och är van att prata med henne flera dagar i veckan! Det känns jättekonstigt att vara ifrån alla men just nu känns det jättebra att vara här i texas, USA gahh. Pratade med min familj igår också så nu känner jag mig inte ledsen överhuvudtaget.
Idag ska Abbie, Elli och jag på babyshower! Temat är Coco Chanel så man ska klä sig i inspererat chanel. Det blir nog kul. Ska hinna med att shoppa lite i northpark också.
Får bli en bild av frihetsgudinnan New York. Vill tillbaka, den veckan var så otroligt bra.

delar av min skola

... som är hugh!! Första dagen hittade jag inte till en enda klass tror jag haha. Tur att alla är så trevliga och alltid erbjuder sig att visa vägen.
Ikväll skulle jag gått på min skolas första fotboll game, men Elli känner sig inte bra och jag vill inte gå själv för de jag har pratat med är antingen i band, cheerlaget eller lionetts... De som inte hade en uppgift under matchen skulle inte gå. Men i morgon ska jag på min första rangers game!! Det ska bli kul. Tar med kameran, lovar!

dave and Buster and the restaurant el fenix


Vilket är ditt favoritland?

Lärare - Vilket är ditt favorit land?
Elev- hmm, jag vet inte så många länder... Florida!
Lärare- Det är inget land, det är en stat i USA.
Elev- London är ett land va? Jag har aldrig varit där men har hört att det ska vara väldigt fint där.
Lärare- Nej, London är en stad i Landet Storbritannien.
Elev- Jaha... vänta nu vet jag... ASIEN!
Hahaha. Satt och bet mig i läppen för att inte börja asgarva. Vilket såklart skulle vara väldigt opassande för jag tror inte alls det är så ovanligt här och i andra delar av världen att man inte vet så mycket om restan av världen. Men kunde inte låta bli att tycka det var lite roligt.

,,

Om jag inte har skrivit det förut skriver jag det nu. Det fungerar inte att göra mellanrum, vet inte varför och det är riktigt irriterande både för mig och er antar jag. Sorry.

Andra dagen var bättre!

Kom precis hem efter min andra skoldag. Den var bättre! Allt är dock nytt och jag känner fortfarande att jag vill byta en del klasser för att gå med dem i samma ålder. Jag vill helldre ha en utmaning än att göra det jag redan kan känner jag.
Idag hade jag soccer, engelska, leadership och choir.
Det var cirka 30 personer som kommer gå i fotbolls klassen, men det kommer vara ungefär 50 som gör try outs i december. Av de kommer det bli 25 kvar som platsar i Versity team, de kommer förmodligen inte ha något "sämre" lag eftersom det är brist på soccer tränare. Coachen verkade bra men riktigt tuff. Jag pratade lite med henne efter och hon sa att jag förmodligen kommar med i versity för att jag är en utbytesstudent men att det berodde på hur bra jag var om jag fick spela matcher eller inte. Det gjorde mig glad för det betyder att jag i alla fall inte kommer bli kickad ur laget som hälften av de andra kommer att bli.
De andra klasserna var också bra. Dock var choir riktigt lustig och kände mig inte bekväm där så ska se om jag kan byta den till någon annan choir.
Nu ska jag göra lite läxor. Eller läxor och läxor men ska göra en presentation om Sverige. Försöker att bryta dåliga vanor detta år så ska försöka börja med läxor tidigt. Något som förhoppningsvisst får följa med tillbaka till Sverige igen.
P&K
Jag och min värdsyster i bilen. Idag frågade minst 3 personer om vi var riktiga syskon? Lixom, vad går de på då? Utseendet, accenten eller att vi bor i två olika länder. Haha lika roligt varje gång.

Första dagen i high school avklarad...

Som rubriken lyder är då alltså första skoldagen i high school avklarad. Det blev så himla mycket nytt att ta in på en och samma gång så efter skolan var jag helt slut.  Tänkte ta och berätta lite om varje klass jag hade idag. Både för att på det sättet  får ni veta och för att det kommer vara roligt att jämföra nu och sen i slutet om hur jag tycker om klassen. Visst, jag har inte så mycket att gå på eftersom jag bara har haft en lektion men det där första intrycket är också viktigt.

Us Histori
Direkt när jag kom in genom dörren viskade en kille till grannen ... how´s that?
Hahah, rätt så rolig start i alla fall, för det var precis det jag inte ville skulle hända. Eftersom den klassen jag hamnade i redan i stort sätt kände varandra visste alla att jag var en ny student. Läraren sa högt inför klassen att hey, can everybody say hello to miss Sweden! She is a new student in this school so be nice! ...Or something like that.  Med många chokande ansiktsutryck och en hel del oh wow, that´s so cool! kände jag mig ganska uttittad men det var ändå ett bra sätt att prata med folk. Läraren verkar riktigt bra och ganska slapp, alla lärare som är en coach är tydligen det har jag fått höra idag.
Sen hade jag biologi. Vilket var den tråkigaste klassen idag. Det gick bara freschmans i den klassen, alltså 14 åringar, vilket märktes. Alla var väldigt blyga och inte allt för glada på livet. Fick det bekräftat efter vi gjorde en "lära känna varandra karta" De flesta skrev shy, quiet, fish, texting, och vissa skrev tom att de var mean. Känns inte som det roligaste klassen. Det är absolut inget fel med att vara blyg. Det är bara det att jag inte är det, och får då kanske inte ut så mycket av den lektionen. Nivån verkade också väldigt lätt, så ska försöka byta den klassen. Men ska ge det en vecka eller två för att vara säker på att jag gör rätt val.
Sen var det advisory vilket är som en rast fast i ett klassrum och med samma personer varje dag. De var ganska trevliga och alla var i samma ålder som jag så det blir nog bra.
Next was theatre Arts. Älskade läraren där, så himla skön och rolig. Hon har massor med klasser i theatre och de kommer sätta upp en musikal på skolan som man får gå på audition för. Funderar på att göra det om jag känner mig bekväm att göra det, bara för att det är once in a life time.
Sista lektionen jag hade var math. Har inte så mycket att säga om den klassen, tycker inte om matte och kommer nog aldrig att göra det tyvärr, dock skulle jag vilja vara duktig i det för att man känner sig så dum när man inte förstår tycker jag. Plus att jag var tvungen att tänka i två steg. Vi började med något som var hur enkelt som helst, men innan jag kom på vad orden hette på svenska var det omöjligt att veta vad svaret var... kom på mig själv med att skratta lite när jag kom på ordet och såg att det var riktigt enkelt. Får se om den här klassen blir för lätt, men ska som de andra klasserna ge det en vecka eller två för att se.
När sista klockan ringde gick nästan alla elever ut till de gula skolbussarna liksom elli och jag eftersom Abbie hade ett möte vid den tiden idag.
Det var inte direkt roligt att åka buss hem. Alla satt och skrek och kunde inte uppföra sig, busschafören körde som jag vet inte vad och det var sjukt varm i bussen. Elli och jag satt och tjura hela vägen hem bara för att alla var så himla jobbiga.
Vi var hemma en timme och sen åkte vi till Nordstrom mal, Abbie skulle hämta sin nya Imac och jag och Elli passade på att shoppa lite.
Första dagen var inte jätterolig men jag tror och hoppas verkligen det blir bättre. Allt var nog bara så nytt och det känndes som jag hade lite otur med klasserna för Ellis verkade mycket bättre. Även fast jag hade ett bättre helhets intryck än vad hon hade om dagen. I morgon är det b day och då har jag nästan bara roliga klasser plus att jag har lite ansikten att säga hej till så nu håller jag alla fingrar och tår jag har för att nästa dag ska bli bättre!

P&K

First day at High school tomorrow!!

Imorgon börjar jag på Ennis High school i texas USA. Kan inte riktigt förstå att det är sant, är jag inte fortfarande kvar i sverige? Ne men allt har gått så snabbt. Kom ju nyss hit.
Är i alla fall riktigt taggad, nervös och exalterad på samma gång. Med rätt inställning kommer nog detta år bli grymt!

.

Nu ska vi iväg och äta mexikansk mat på en mexikansk restaurang, det blir nog yumyum.
När jag ändå pratar om mat...
Mamma! De äter cajun mat här, det är stark och kryddig mat. Har dock inte prövat det än. Abbie åt det hela tiden när hon växte upp berättade hon!
Ta hand om er!

20 augusti

Hey! Carsen är fortfarande här så vi ska snart åka iväg och göra något kul! Får se vad vi hittar på.

Idag är det också lördagen den 20 Augusti vilket betyder att C&P ska gifta sig! De är mycket goda vänner till familjen och vi har spenderat mycket tid med dem under åren. Så stort grattis och många lyckönskningar till er!
får bli en härlig bild på hanna och vickan! Saknade er.

ShowBiz cinemas

Här var vi och såg smurffilmen igår. Mycket roligare att gå på bio här, allt är större, pampigare, billigare och skönare. Bion igår kostade 6 dollar. Förra gången 11. Det är inte direkt dyrt att gå på bio här, tvärt om!

Hawaiian Falls

Igår var Elli och jag på Hawaiian Falls, ett vattenland som ligger utanför waxahatchi. Eftersom medelåldern där var 13 år kännde vi oss lite missplacerade, men som tur var var alla badvakter i våran ålder så vi pratade med dem ganska mycket. Eftersom det är över 40 grader här varje dag dör vi varje gång vi går utanför huset. ( AC in my heart <3 ) Elli och jag spenderade hela dagen i solen. Jag använde 50... 50!! i mitt ansikte för att jag vet att jag alltid bränner mig där, jag smörjde mig två gånger och blev ändå bänd haha. Dock är jag ganska brun på resten av kroppen nu och jag använde 30 där. Högsta solskyddsfaktorn jag har använt någonsin. Men det är verkligen nödvändigt. Vill inte fjälla bort allt om en vecka så kör på den långsama säkra vägen istället... kommer ju ändå vara i värmen i 10 månader så lite färg får jag nog ändå.
Idag var jag tvungen att ta en spruta (som egentligen jag borde ha tagit i sverige) men det gick bra. Vi har haft finbesök av Carsen, 6 år hela dagen idag. Så vi har varit på på bio och sett smurfar. Carsen gillade det liksom vi gjorde.
I morgon skulle vi ha gått på sixs flags men vi bestämmde oss för att vänta med det tills någon annan dag. Det ska nämligen bli 45 grader i morgon, så vi känner inte för att vara ute då.Vi ska nog åka till något mall istället.
pusspuss

fjädrar i håret

Hej alla!
Här kommer lite random saker jag glömt att säga som egentligen ingen dör av att vara utan men jag tänker skriva om det i alla fall.
-Ser ni de små fjädranra som tittar ut från mitt hår? De ska sitta där i två månader, jag gillar dem. Sådär lagom liksom. De är nästan samma färg som mitt hår och de sitter på undersidan av håret, sådär lagom bohemiskt. Lagom helt enkelt.
Lagom är föresten ett ord jag saknar i engelskan. gud vad svensk jag låter! Tycker egentligen inte om att sverige är så lagom, men ordet är bra. Lagom är nästan alltid bäst.
-Ser ni föresten hur ljust mitt hår har blivit?  Jag förstår egentligen inte varför. För det går knappt att vara ute längre än 10 minuter innan du smälter bort, men det har väl blekts lite ändå.
-Jag har åkt i en pickup! En sak att pricka av på min "att göra i usa" lista. En stor svart än. Somliga vill säkert säga att äh, det är väl inget speciellt med det. Men för mig var det det, It´s a texas thing.
En cover på Greace- You're the one I want

16 augusti

Testade att göra latte till frukost idag. Var nog den godaste latten jag har smakat, liksom många andra nya amerikanska saker jag smakar. Efter frukosten spelade jag och Elli lite wii för att bränna bort lite fett, fungerade nog ganska bra eftersom vi blev ganska varma.
Abbie ska åka in till waxahachie om drygt en timme så då hänger nog jag och Elli med. Ska försöka hitta ett till par skolbyxor till mig. Alla jag har hittat hittils är botcut och jag tänker inte ha på mig det haha. Eller jag ska väl aldrig säga aldrig men inte just nu i alla fall.
Vi har en vecka kvar tills skolan börjar och under den veckan ska vi åka till six flags och till någon vattenpark. Känner mig som ett barn på nytt när jag är här, nöjesfält,vattenpark och wii. Men jag klagar inte, än är jag inte vuxen.
Två bilder från sista kvällen i New York som jag inte har visat. Träffade så himla härliga människor där som jag verkligen kommer sakna.

rekord... igen!

Läsarantalet bara ökar och ökar! Riktigt roligt!
Om ni undrar någonting är det bara att fråga, jag bits inte.

15 augusti

Abbie var tvungen att jobba idag så hon skjusade mig och Elli till ett jättestort köpcentrum. Vi lunchade (sallad<3) shoppade, (jag provade världens snyggaste shorts och dog hela tiden pga allt snyggt inne på urban outfitters) dock var shortsen för stora så köpte inga... men ska se när jag är där nästa gång om de har några mindre. Köpte istället ett annat par jeansshorts, lite underkläder på victoria secret och samma halsband jag köpte i ny bara för att jag blev kär i det och aldrig hann använda det. Vi slutade dagen med bio, vi såg crazy,stupid love. Den var jättebra! riktigt rolig. Även fast Elli och jag mest skrattade åt killen bakom oss och hans skratt. Han vägde säkert 200 kilo och skrattade hela tiden. Sånt där skrokande gubbskratt. Jag gjorde också manicure för första gången i mitt liv så nu är mina naglar riktigt fina, eller så fina mina naglar kan bli i alla fall.

P&K

Utomhus

Här är lite bilder på huset. Min värdfamilj bor lite på landet. Märker dock inte av det för vi har redan varit i Dallas tre gånger och du tar dig snabbt fram med bil. Till Ennis tar det ungefär 5 minuter och till vår skola ungefär 7.
Vi har högtalare runt hela huset så det är nästan alltid country musik på där, det är mysigt. Har redan kommut på mig själv flera gånger nynnandes på en countrylåt... illa haha.

pictures from yesterday

Idag är första dagen vi bara varit hemma, eller okej. Vi ska gå på bio senare.
Elli och jag har hjälpt Abbie att städa lite, tvättat osv. Det var dock inte alls jobbigt. Det är klart vi hjälper till. Vi har fått så mycket under de här dagarna så att tacka tillräckligt skulle vara om vi gjorde en total storstädning på hela huset haha.
Jasons pappa har också varit här en stund, han var väldigt trevlig han också.
Igår var vi ute och åt på en restaurang som hette chilis, det var väldigit god mat där. Jag tog något som var som mini fajitas med kyckling i, Jättegott!!
här är några bilder från gårdagen!
ett av köpcentrumen vi var i.
down town dallas från bilen

Min värdsyster


Det här är Elli, min söta värdsyster!

first day in the lone star state

Heej vänner, familj och alla ni andra!

Jag mår bra. Jag är framme i Texas och har precis avslutat min första riktiga dag i Texas. Jag har så mycket att berätta så jag tar det från början.
Att lämna campuset var väldigt tråkig för vi alla hade blivit så nära vänner, det var tom några som grät. Inte jag dock, jag var för nervös tror jag.
Vi delades upp i olika grupper beroende på vilket flygbolag vi skulle åka med. Vi var 7 som skulle till forth worth/Dallas så jag hade trevligt sällskap hela vägen.
Jag var riktigt nervös hela vägen och tänkte på vad som skulle hända om min värdfamilj inte dök upp? När vi hade landat skulle vi nästan direkt gå igenom en glasdörr och igenom glasdörren ser vi skyltar med namn och flagor och massor på dem. Det såg ut som familjer. Vi gick närmare och alla studenter fick välkomnade kramar... utom jag. Min var nämligen inte där!! Fy fan vad jag blev rädd, darrade och viste inte riktigt vad jag skulle göra. Alla andra kramade om sina nya värdfamiljer utom jag.. jag kände mig som en vilsen kattunge. Jag började leta efter min mobil i väskan för att ringa dem. Hittar inte mobilen, känner hur paniken börjar komma. Men som tur är var det en snäll äldre dam som såg att jag var ensam så hon tar bara upp sin mobil utan att fråga mig och frågar vad numret till min värdfamilj var. Jag fick senare reda på att hon var en area rep. Vi fick tag i dem och de var på flygplatsen, bara vid fel gate. De trodde att mitt flyg hade blivit inställt och att jag var kvar i new york eller washington. Men i alla fall, vi går ut och möter Abbie och Elli! Jason var tvungen att jobba. Det klickade på en gång. Abbie är så himla trevlig och snäll, liksom Elli och Jason! Jag tror verkligen jag kommer älska att bo hos dem.
Tillbaka till mobilen. Den liksom nästan allt jag köpte i new york är inte hittat än. Det suger rent ut sagt. Vill ha min iphone och alla nya grejer. Men Abbie ringde flygplaten och de ska ringa tillbaka, men det lät inte på dem som att de skulle hitta dem.. buhu :(
Jag har tagit in så mycket idag så jag vill bara skriva ner allt för att minnas de här första tankarna och nya erfarenheterna och första minnena. Första kvällen åt vi amerikansk pizza haha. Tror det var den godaste pizza jag någonsin smakat, yum. Vi tittade runt i huset och det är verkligen stort! Jättefint verkligen.. och mitt rum! ÅH, jag älskar det. Jag tänkte kanske filma det så ni får se hur det ser ut!
De har 4 katter, jag älskar charlie, han är verkligen tjock. Alltså jag har inte sett en större katt förut. Skulle han vara en människa skulle han väga över 200 kilo. Fattar ni hur fet han är hah? De har en hund också, maggie.
Efter vi ätit upp pizzan ger jag dem mina presenter, som jag tror de gillade! Sen tar de fram en stor chokladtårta och börjar sjunga happy birthday! Åh det var så sött av dem att komma ihåg min födelsedag. Fick födelsedagspresenter och allt. Gick och la mig väldigt tidigt eftersom jag var så trött den kvällen, vilket ledde till att jag vaknade vid 6 på morgonen. Det var overkligt att somna i min nya säng. Det var lite jobbigt men mest roligt och nytt.
Idag spelade jag och Elli först wii i några timmar och sen åkte vi för att shoppa och besöka skolan.
föresten...
DET ÄR VERKLIGEN VARMT UTE!! ni vet när man sitter i en bastu och har lite svårt att andas? exakt så är det. Det är lixom varmluft, tror det nästan är 40 grader. Allt är supertort överallt. Men så har de ac överallt så innomhus fryser man.
Vi köpte lite skolkläder, vilket är svårt eftersom det måste vara i specialla färger. Känns jobbigt att köpa sånt man vet man bara kommer ha i skolan. Men Abbie berättade att det är okej att bära en del normala kläder om de bara inte är uringade, har fickor, trygg eller nått på dem. Så det ska nog gå bra. Vi köpte också shampo, balsam och sånt. Sen också saker till skolan, så som pennor, block och andra nödvändiga saker som man behöver i skolan.
Vi var också och besökte skolan. Gosh den var verkligen stor och fin och så himla frästch (den är bara tre år gammal ) och ni vet att jag berättade att det gick 300-400 elever i den. Det var fel. Det går 1500 elever i den. Så det är större än Katedral.  Vi valde också klasser i dag. Vi hade ganska många måsten, så det jag måste läsa är:
Engelska
matte
us goverment
biologi
Jag var tvungen att ta en sience class så då valde jag biologi för jag tycker det är mest intressant av fysik,kemi och biologi.
Sen kommer jag att ha
choir
teather
soccer
leader ship
In leader ship class ska det tydligen vara en jättebra lärare, så det tyckte verkligen the consolor att jag skulle ta.  Men jag har inget imot det , det verkar roligt.
Sen så sa de att teather class var väldigt roligt och det "går väldigt bra ungdomar där" men jag fattar vad de menar. Det blir nog bra. Sen the thing with choir är den att de tävlar. Men man kommer med i tävlingarna genom try outs, ( när de berättade om det lät det lite som glee club ) Det lät roligt. De är ute och sjunger ungefär 5 gånger per år tror jag. Nu vet jag ju inte om jag kommer med i tävlingarna men ganska häftigt ändå att bara vara en del av den gruppen!
Så frågade de om sporter och jag berättade att jag gärna ville prova på soccer och om det var möjligt också cheerleading. Om jag ville spela soccer var jag tvungen att ta det som en klass. För de kör tydligen det hela året och sen när den perioden börjar så tar de ut ett lag. Så det kan bli så att jag inte får köra några matcher, men jag ska göra mitt bästa! Cheerleading är förmodligen inte möjligt eftersom de redan har haft tryouts för det. Men Abbie skulle ringa och fråga om det var någon chans at all. Annas så kanske det finns en dans studio /dans grupp i Ennis som jag kanske kan börja i. Det lät också rolgit så det blir nog bra.
Elli och jag tar suttit och pratat om allt egentlgien inne i mitt rum i flera timmar nu. Jag känner på mig att vi kommer få det bra tillsammans, hon var så söt och ville lägga till mig som sin syster på facebook!
I morgon ska vi möta Patrick, våran area rep och massa andra utbytesstudenter. Sen fick vi också reda på att det kommer gå två tyska tjejer till i vår skola. Så de ska vi också möta nu i veckan tror jag.
Jag ska förska ta mer kort för att visa er hur allt ser ut. Hoppas allt är bra med er! PUSS&KRAM
mina födelsedags och välkomst presenter!

Lämnar svensk mark

Spelade in när jag lämnade sverige. fasen vilken häftig känsla det var. Jag var så himla glad och ledsen på samma gång. Men mest glad tror jag, mitt äventyr hade liksom börjat.

I will come back

ph: by me
Tyckte de här bilderna var lite härliga. så visar dem här.
Klockan 6 är det samling utanför campus. klockan 11 går mitt plan och vid halv 4 är jag i texas ungefär.
Vi sitter och hänger i internet rumet nu. åh kommer sakna alla härliga människor. Jag hoppas verkligen vi kommer ses igen, eller det ska vi. Det har vi bestämmt haha. Är redan prat om hawaii tillsamman med sts, alltså det skulle vara så jäkla awesome, bada med delfinerrrrr!! men vi får se, det finns andra äventyr i usa. Nu börjat det på riktigt!! YEY.

sista dagen i new york

Sitter just nu i korridoren där vi bor. ( internet fungerar inte på rummen) Vilket i oförsig är ganska bra för då umgås man mer. Sista dagen idag och det känns jättetråkigt. Skulle kunna stanna en vecka till. Vi har det så otroligt roligt hela tiden även fast det såklart finns negativa saker med. Men så är det ju alltid. Bara att tänka positivt.
Ikväll ska vi ha en "show" där varje grupp ska ha ett framträdande, det blir nog kul.
I morgon träffar jag för första gången Abbie, Jason och Elli. Är lite nervös men det ska nog gå bra!
Igår var vi inne i manhattan hela dagen. Det spöregnade sjukt mycket, det var typ 3 centimeter vatten på marken hela tiden och nästan översvämning vid trotoarkanten. Så vi blev lite trötta där ett tag. Men sen sprack det upp lite och blev helt okej. Vi åkte ut på en båttur och såg frihetsgudinnan och manhattan. Det var fint, dock dog min kamera så fick inte så bra bilder menmen. Har några jag ska visa i alla fall!
Nu måste jag gå ner till de andra.

The light will inspire you

Kännde mig som ett litet barn som precis fått lov att åka en ny bergochdalbanna på liseberg. Det var så jäkla kul. Vi skrattade, skrek och sjöng hela vägen tillbaka med dunkade musik och vinkade armar till folk som gick på gatorna I New york city.
bilder tagen från min vän här, Asta pasta. Hon har samma skratt som hanna, det är föresten många här som påminner om er! Det är awesome. Då får jag liksom en dos av er fast ni inte här.

JONES BEACH

vi åkte skolbuss dit! fett
on our way to the beach
Hade en helt underbar dag på stranden i går. Men förre vi åkte dit hade vi en Historia lektion med världens bästa lärare. Sjukt skön och rolig. Man kan ju alltid hoppas att alla läare är så i usa!

GAAAAAAHHHHH

Gissa vad jag nyss gjorde?
¨
ÅKTE EN VIT LIMMO TILLBAKA TILL ST JOHNS GENOM HELA NEW YORK CITY!
AS BALLT!!!!!

det här är tom

vinkel gör honom inte rättviss, ser han inte ut som en hollywood kändis?
mina ögon klagar ju inte direkt här borta... han är inte ensam! damn vad snygga killar det finns.

NEW YORK- I love you

jag och Åsa i central park

Central park

strawberry field


century 21, där Carrie köper sina skor i sex and the city

starbucks!

ground zero

..igen

the freedom towers

halva gruppen
(haha var tvungen), frihetsgudinnan

kom inte ihåg vad den hette, men den här stod i alla fall mellan tornen när de rasade.
brooklyn Bridge

synne och jag! :)

precis köpt yankee kepsar, haah yey

betongklumpar kan faktisk vara vackra. åh älskar new york!

wall street

söta norskar

Lise och de störta vattenmelonerna jag sett

china town!

puh.. okej det här får va den sist bilden! Har så otoligt många bilder som jag vill visa er och minnas. Men ska snart lägga in ett stort album på fb tänkte jag så då får ni titta där! Första heldagen i New york var awesome! Man ler hela tiden... eller i alla fall jag. Fick med mig lite shopping också, men blir mer i morgon. Jag älskar vs och forever 21!
Hela dagen var jätterolig med också den hade lite stressigt schema. Men i morgon ska vi vara inne hela dagen så då blir det massor med shopping, båttur, mer sightseeing osv. Vi har dessutom mycket mer fritid då.


Idag hade vi en fantastisk dag på JONAS BEACH... shit vad new yorks stränder är underskattade. Den var helt fantastisk. Man skulle lätt kunna kombinera att see new york och sola&bada.  Vi i gruppen kom också varandra så mycket närmare så det var asgött. Tog över hundra bilder där också så blir väl ett till bominlägg med massor med bilder...


åhhh JUSTE. såg världens snyggaste kille. Skojar inte. Mina ögon dog, liksom de andra tjejernas gjorde. Fick massa bra bilder med honom. Pluset var ju också att han var surfare och livräddare, vi fick se ett ingrepp som var mycket imponerande. Dock var det inget farlig eller nått allvarligt som hände.


Får se om jag uppdaterar mer nu ikväll, är så himla trött. Men vi har sovmorgon i morgon så det ska bli skönt!


Åhh jag önskar jag kunde stanna här längre med de här härliga människorna.Manhattan at night!

times squere
tre urgulliga norskor som är i samma grupp som mig!
times squere!
var tvungen att ta en typisk turistbild såklart
times squere igen...
..och igen
New yorks bibliotek

Empire state building
utsikt från Empire
toppen
det blåste och var dåligt väder men jag kom i alla fall på mig själv hela tiden med att le, det var fantastiskt!
view
Två överlyckliga jenter
amazing
haha Iden och nils, två danskar.
Empire again
vs
Det här var första gången vi var inne i Manhattan, jag blev kär vid första ögonkastet. Det känndes så sjukt häftigt alltihop. Om man ska klaga på någonting så var det väldigt dåligt väder, regnade och blåste plus att vi hade jätte lite tid och sprang runt så jag inte hann ta jättebra bilder... menmen!
tog 130 bilder när vi var inne idag, så de ska jag bara rensa och göra iordning lite så lägger jag in ett inlägg om det också! Vi var och tittade på lite olika saker och shoppade, fikade osv. Vi hade fint väder och allt var jättebra! I morgon ska vi till stranden och sen i övermorgon in till manhattan igen! Då MÅSTE jag gå till huset där friends spelades in, spelar ingen roll hur långt där är haha.
Hinner inte tänka så mycket på Sverige för vi gör saker hela tiden. Men jag hoppas ni har det bra!
pusspuss

Så här ser det ut när alla utbytesstudenter bloggar!


Dag två i bilder

Här äter vi mat! Dock har jag tröttnat på att bara äta kyckling och sallad i princip, eller bara för att jag är i america så har jag tagit en pizza bit också. Allt annat simmar i tomatsås och ni som känner mig vet ju att tomat inte är min favoritmat direkt... Men maten är faktiskt helt okej, mycket att välja mellan!
En söt norsk som jag delar rum med, Kristin!
En failad hoppbild på Louise, Asta och jag!
svenskarna!
jag med tre norskar! ( Jag hänger med andra än bara svenskar och norskar haha, men har bara mest bilder med dem, det finns bla en trevlig tysk kille här och en jättegullig liten tjej från australien)

happy face

åh! vad glad jag blir av era kommentarer och av att läsarantalet har tre dubblats! I kväll ska vi in till manhattan men först tänkte jag göra ett inlägg med bilder av dag två!

Dag 2, new york new york

Just nu sitter jag i ett av rummen där internet fungerar med andra utbytesstudenter, alla med en laptop i knät. Är förövrigt sjukt trött, klockan är 5 i sverige och typ 9 pm här. Jag har inte riktigt anpassat mig efter den amerikanska tiden än men det kommer väl. I dag har vi testat Amerikansk fotboll, det kom en proffs spelare och visade oss hur det gick till. Vi körde också lite vanlig fotboll, dock ingen cheerleading vilket jag tyckte var tråkigt. Men vi kanske kommer göra det i morgon. För på morgonen ska vi testa baseball. Sen på kvällen / sen eftermiddag ska vi åka in till Manhattan på en night tour! Sjukt exalterad. Vi ser föresten skyskraporna från en plats på universitetet. Sen på Söndag och Måndag har vi två heldagar på Manhattan.  Universitetet är föresten ett jättestort område med ett 20 tal stora byggnader. Det är sjukt mycket vakter överallt också. Kul när vi i mitt rum låste in vårat rum så var jag tvungen att gå ner till huvudhuset och så var jag tvungen att skriva på en lapp med massor med information om mig och vad det var som hade hänt. Kände mig som en idiot.
Idag har vi också haft lite "lektioner" inte direkt lektioner men de berättade lite om New york och de olika delarna, lärde känna varandra lite bättre osv. I dag har vi varit tvungna att prata engelska hela tiden, men alla dras ändå lite till de från samma land. Vi umgås dock mycket med norskarna också. Jag känner mig redan säkrare på engelska efter en dag vilket känns sjukt bra. För då när jag träffar min värdfamilj för första gången blir allt lite lättare.
Ne nu ska jag sova. Gör ett inlälägg i morgon med massa bilder!
Annars är allt bra, är fortfarande sjuk men man lär känna varandra mer och mer och blir mer bekväm i allt nytt så det är nog bara bra att sts inte la manhattan på första dagen.Bara för att jag äntligen är här och för att jag har låten på hjärnan.

HELLO NEW YORK! ... vi tar det från början... DAG 1

Så, i onsdags lämnade jag mitt kära Linköping och mina fina vänner! Jag och min familj spenderade dagen hos Carin, Peter, Vickan och Erik. Jag och vickan gick till Sollentuna centrum och tog en fika, sen på kvällen åt vi god mat med våra familjer.
turistbild på vickan utanför Sollentuna centrum
sista fikan i sverige!
familjen på Arlanda kl halv 6. Jag sov 0 timmar den natten.
För mig var flygresan hemsk. 0 timmars sömn, sjuk, och ledsen var ingen bra kombination alls. Dock satt jag bredvid två gulliga svenskar så det var trevligt!
Louise och Åsa på Starbucks
Asta, jag och Saga
piss sliten tjej på planet till new york, som förövringt var en jumbojet, as sköna stolar, tv, trevligt sällskap etc etc.
ressällskap!
new york från planet!
Just nu sitter jag med två av tjejerna från lägret i ett uppehållsrum. Två av oss är sjuka så vi sitter och hostar ikapp. vi har också hunnit äta, var hur mycket mat som helst att välja mellan! Både onyttig och nyttig. Vi bor på st john´s university så det är massor med studenter här samtidigt. Ikväll skulle de ha någon "fest" så de hade dekorerat hela matsalen.
Vi har inte hunnit sett så mycket av New york ännu, men vi åkte igenom en liten del av Queens. Såg lite ut som ett getto område. Var lite kul att se. I morgon ska vi testa på Amerikansk fotboll och cheerleading!
Hoppas ni har det bra där hemma! saknar er.

Sista inlägget från Sverige!!

Hejdå sverige ... Hello america!! Hinner verkligen inte blogga. Ska upp om tre timmar och har inte somnat än! Vi hörs i NEW YORK!!

Sista natten i min säng

Ligger i min säng för sista gången på 10,11 månader. Jag är helt tom. Har inga känslor alls just nu. Varken glada eller ledsna. Fyra favoriter gick nyss, de har hållt mig sällskap hela kvällen/natten. Fick så sjukt fina presenter av Sanna & Frida. Tack tjejer!!
Har fått så himla fina presenter av alla mina vänner. De finaste jag någonsin fått! Ska lägga upp bild på det här när jag får tid.
Jag vet inte vad jag ska skriva, det är verkligen helt tomt. Men jag tänker lite, jag tänker på att det är så himla orättvisst, för nu på senaste tiden känns det som jag har kommit så mycket närmre väldigt många av mina vänner. Men så drar jag, det suger verkligen. Orkar inte enns tänka på hur det kommer vara att säga hejdå till familjen.
Blir arg på mig själv att allt är så himla deppig just nu. Jag ska ju vara sjukt taggad och glad. Det är jag, men jag känner det bara inte just nu.
Tack så mycket mina fina vänner för de senaste dagarna! Jag vet att våran vänskap klarar det här, jag litar på den.
puss mina änglar
en av avskedspresenterna

Detta känns inte verkligt.

Jag har en dag kvar i Linköping. 1 dag. Det är ingenting och jag har så mycket att göra, och så många att säga hejdå till. Det kommer att bli en jobbigt dag, det vet jag.
Ikväll var det avskedsfest hos Lovisa. Blev en riktigt lyckad kväll, dock så brast det för mig i slutet. Det var så många att säga hejdå till så det blev helt enkelt för mycket. Jag sa hejdå till några av mina bästa vänner, har de andra kvar i morgon.
Min resväska är halvfull och jag har fortfarande väldigt mycket kvar att packa ner, men jag har ställt klockan på 9 så då går jag upp, packar och lite. Sen åker mamma och jag till stan för att handla lite nödvändigheter.
Detta känns overkligt. Just nu är jag bara ledsen, men jag vet att jag är jätteglad att jag får den här möjligheten. Det har jag mina generösa och snälla föräldrar att tacka för!!

WHAT WOULD LIFE BE WITHOUT YOU?

Hej! Jag hinner egentligen inte blogga. Är fullt upp med att packa. Men jag ska snart åka in till stan för att luncha med fina vänner och sen ikväll är det avskedsfest för min bästa Lovisa som också ska till USA!
Igår att jag alla min närmsta kompisar här förutom två som är iväg och njuter av livet i Grekland.
Var en sådan glad känsla att ha alla här på samma gång! fick världens finaste presenter också, ni är bäst, love you, hjärtahjärta.
ne, nu ska jag fortsätta att packa, DET ÄR SJUKT SVÅRT!
pussis
HÄR ÄR DEM, mina fina fina FINA vänner, gosh vad ni betyder mycket! ÄLSKAR ER!

RSS 2.0