I don´t know where I´m going, I just know I get there

Nästa steg är att boka buss / tåg tsm med louise till stenungsund för ett "förläger". Ska blir riktigt roligt att träffa andra som också kommer att åka i år! Annars kommer det nog vara rätt tyst ett tag framöver.

Not possible to find

Ibland undrar jag varför jag vill lämna den trygga miljön jag lever i, min familj och mina vänner. Jag som har det så bra och allt är så himla enkelt. Men enkelt och tryggt är tråkigt. Och jag vet att om jag inte åker kommer jag ångra mig i hela mitt liv, det här är ju min dröm.

NYTT PASS

idag fixade hela familjen nya pass, var på tiden för på mitt förra såg jag ut som en gris, njk.
Är arg på min själv för att jag inte fixat det tidigare, men aja. Det var det sista sen kan jag skicka alla papper till USA. ( jag vet att jag är sjukt seg ) Men jag hoppas verkligen inte detta har någon negativ påverken på vilken familj jag kommer i, det är ändå det som är viktigast tycker jag.
Min mamma sa att hon hade läst vad min engelskalärare hade skrivit om mig. Det var tydligen bara posetiva saker! hon hade skrivit att jag var supertrevlig, duktig och skulle bli en jättebra representant för sverige! (GLAD TJEJ)
Ha det bra! kram

.

Distance is just a way to see how far love can travle


varför utbytesstuden?

Tänkte att den frågan skulle vara rolig att svara på. so here we go.
När folk får höra att jag ska åka som utbytesstudent får jag ofta reaktioen: Oj! var rolig, men varför nu? varför inte vänta tills efter Gymnasiet?
Sanningen är den att visst skulle det kanske bli lättare om man gick sina tre år i gymnasiet och sen drog iväg som au pair tillexempel.
Men mitt val känndes alltid rätt så enkelt, att uppleva High School var/är för mig en dröm i sig, och High school är nu. Det är ingenting man kan vänta med.
En annan sak folk ofta tror är ju också att man måste gå om ett år, men så är inte fallet. Man börjar bara där man slutar helt enkelt. Det är som att jag går fyra år istället för tre på gymnasiet. Inget jag direkt tror är någon nackdel överhuvudtaget. Förrut tyckte jag det här med Balen och studentent var jättetråkigt att jag missade att uppleva tillsammas med mina nära, och alla andra 94or. Men tror det kan fixa sig med balen ändå, det är bara att jag frågar någon 94 som vill dansa.( ska göra allt för att det ska gå!) Så det är inget jag kommer gå miste om. Miste är föresten helt fel ordval, jag kommer ändå få uppleva studenten och balen. Dessutom får jag ju ha med mina nära på studenten på ett helt annat sätt nu än om jag skulle ta den samtidigt som dem.
Även fast jag har en väldigt posetiv inställning till allt det här så kan jag ju inte låta bli att vara lite nervös innför att komma tillbaka sen, jag kommer ju få ett helt nytt skolsystem, 95 orna som jag kommer gå med kommer ju redan ha använt det ett år. Men jag hoppas det går bra ändå!
Ibland känns det som jag inte tänker eller pratar om någonting annat än USA. Det är verkligen huvudämnet i mitt liv just nu. Tänker ibland på den risken jag faktiskt tar. Att böja ett helt nytt liv där borta kommer inte va helt lätt tror jag. Men jag ska klara det, det ska jag.
Att komma till en trevlig, hjälpsam och äventyrlig familj skulle vara drömmen. Men jag ska försöka att inte ha för höga förväntlingar och föhoppingar. Rädslan att behöva byta familj, inte trivas i skolan, eller att hemläntan ska ta över för mycket finns såklart med i tankarna som rör USA. Men jag ska verkligen försöka göra det här året till ett av de bästa i mitt liv!
( det funkar inte att göra styckeindelning... vet inte varför..)

lagar

Arizona:
 • Du får inte ha fler än två dildos i ett hus
 • Chansen finns att du får upp till 25 års fängelse om du hugger ner en kaktus
 • Blir du attackerad av någon får du endast beskydda dig med samma vapen som "attackeraren"
 • Åsnor får inte sova i badkaren
 • Det är emot lagen att neka en person ett glas vatten

Kalifornien:

 • Sniglar och elefanter är två av de djur som är olagliga att ha som husdjur
 • Fordon utan förare får inte åka i mer än 60 miles/h
 • I Arcadia har påfåglarna rätt att krossa alla gator, även stora motorvägar
 • I Baldwin Park är det olagligt att cykla i en pool
 • I Hollywood är det olagligt att föra tvåtusen får längs med Hollywood Boulevard samtidigt
 • I Los Angeles är det olagligt att slicka på grodor
 • ^ är det olagligt att slå sin fru med en rem bredare än 2 inches, om hon inte går med på det
 • I Palm Springs är det olagligt att gå med en kamel längs med Palm Canyon drive
 • I San Diego får du böter om du har kvar juldekorationerna 2nd februari
 • I San Fransisco är det olagligt att tvätta en annans bil med vatten från kloaken
Florida:

 • Om en elefant blir fastbunden på en parkeringsplats måste man betala lika mycket som med ett vanligt fordon
 • Det är olagligt att sjunga på allmänna platser om man har badkläder på sig
 • Det är olagligt att skatea utan licens

Connecticut:
 • Du blir stoppa av polisen om du cyklar i mer än 65 miles/h
 • För att en pickle (grukan) ska anses vara en pickle måste den studsa
 • Ingen får använda en vit käpp, förutom de blinda
 • I Devon får du inte gå baklänges efter solnedgången
 • I Hartford får du inte gå över gatan på händer

Några av alla konstiga lagar som finns i USA, tog de delstater som jag och mina vänner har valt (förrutom South Carolina)
Annars rullar vardagslivet på, skola,jobb och träning. Helgen spenderades med mina vänner ute bland smålandsskogar, finfint.

hey you i´m back

 

hemma från spanien efter en underbar vecka med sanna.

Dock är jag för tillfället hemma och är sjuk. Faktiskt tråkigt att inte träffa mina fina classmates i skolan.

Men nu till saken. Idag ska mamma hämta ut mina hälso papper från läkarhuset! Det betyder att papprena kommer fram till STS på fredag förhoppningsvisst. Känner redan att jag är sent ute men nu entligen skickas de snart till USA.

Har föresten fått information om förlägret i mars. Ska bli kul att träffa andra utbytesstudenter som också åker med STS.

 

TTYL


RSS 2.0