midsommarfirandeTillsammans med de här fina tjejerna har jag firat midsommar ute i västervik. Har varit några riktigt trevliga dagar! Vi har både varit själva på Lovisas farfars land och haft middag och annat med Lovisas härliga farfar och hans supersnälla fru!  Men vi har också hunnit med att vara på Lovisas land som endast ligger ca 1 km ifrån tillsammans med hennes familj, amandas familj och en annan familj. Har varit mycket folk och god mat. Men på Middsommarkvällen var vi själva och hade det trevligt. Igår hann vi också med att åka lite ring, superkul!

Tror redan jag har skrivit att jag har ändrat mitt avresedatum till den 4 augusti. Men tyvärr kunde inte Elli, min värdsyster ändra sit avresedatum. Så det får bli en vecka själv med mina värdföräldrar men det blir nog bara trevligt! De skulle ta ledigt för min skull sa de. Har varit dålig på att svara på dera mail så det är väl något jag måste göra inom snart.

Kom hem från västervik redan vid 9 i morse. La mig och sov några timmar efter det och la mig sen i solen. Har också precis varit ute på en powewalk. I kväll väntas grillat, mums!

Hoppas ni hade en trevlig midsommar!

22 juni

Det är sån äcklig känsla när man tänker på att man ska vara ifrån sin familj och alla sina vänner i ca 10 månader, en del kommer jag inte se på typ ett år igen! Det liksom hugger till och man håller på att börja gråta. Idag är det bara 42 dagar kvar innan jag åker. Det är inte alls långt... Favvo Hanna är dessutom hör nu! Vill inte att hon ska hem, kommer vara sista gången vi ser varandra på ett år:( Bara den tanken får mig att börja gråta! Hon är så bra och jag är så glad att jag lärde känna henne! Jag har föresten fått beskedet att jag åker den 4 augusti och så har visums papprens landat i min brevlåda. Dock var det ingen backer syn. Det såg ut som att det var mycket jobb bakom. Men ska ta tag i det ikväll!

well... don´t mess with texas

 

- Det är olagligt för båda könen att flirta med ögonen eller händerna

- Det är olagligt att ta mer än tre klunkar öl åt gången stående.

- Stora bötersummor kan få betalas om man äger mer än sex dildos.

- Det är olagligt att skjuta en buffel från den andra våningen på ett hotell.

- Det är olagligt att mjölka en annan persons ko.

- Det är mot lagen att kasta konfetti, gummi, dammvippor, piskor eller quirts (ridspö), och explosiva smällare av något slag.

- Det är olagligt att damma en allmän byggnad med en dammvippa.

-
Landning av ett flygplan på stranden är olagligt.

- Varje person som sitter på en trottoar kan få böta upp till $ 500.

- Det är olagligt att köra bil längs Broadway på förmiddagen på söndagar.

- Det är olagligt att sälja Limburger-ost på söndag.

- Öl inte kan köpas efter midnatt på en söndag, men det kan köpas på måndagen.

- Det är olagligt för barn att ha en ovanlig frisyr.

- Det är mot lagen att prutta i en hiss.

- Nötkreatur-tjuvarna kan hängas på plats.

- Du kan rida din häst i salongen men ingen får rida en häst och vagn genom torget och ägare av hästar får inte rida dem på natten utan bakljus.

- Det är olagligt att sälja sitt eget öga.

- Det är mot lagen att kasta sopor från ett flygplan.

- Att köra en cykel för fort är ett brott mot lagen.Förmodligen ändrat avresedatum

Allt blev helt plötsligt väldigt jobbigt.
Nu har jag ju verkligen ställt in mig på att åka den 11 agusti. Men nu fick jag precis ett mail från min värdmamma där hon berättade att skolan börjar den 21 agusti. Eftersom jag ska vara i New York en vecka innan så kommer jag ju komma fram till Dallas den 18 agusti. Då har jag alltså bara 3 dagar på mig att köpa skolkläder, välja ämnen, prata med rektorn och allt sånt där man måste fixa innna skolstart. Dessutom är inte tre dagar så lång tid att bara lära känna familjen, miljön, hemmet på osv.
Jag får helt enkelt ringa sts på måndag och höra vad de tycker.
Men det kan alltså sluta med att jag åker den 4 agusti.... GAH. ännu närmre då i sånna fall!
Dessutom känns det inte som fjärde är den bästa dagen av många anledningar. En av dem är att två av mina bästa vänner förmodligen kommer åka utomlands då, vilket betyder att jag måste säga hejdå till dem innan jag åker till landet. Det är typ 4 veckor tills dess. Det blir dessutom galet tight att hinna umgås med Hanna & Jacob. Ska jag klaga på ännu en sak kan jag ju då skriva att det kanske inte blir av med vickanfamiljen. Fast det kan nog ordna sig på något sätt ändå förhoppningsvist. En bra sak är dock att jag kommer vara i New York med Lovisa samtidigt!
Hoppas bara allt löser sig...


fick bli en random bild från mitt land och dess vackra solnedgång.


STS high School exchange


När jag var på avresemötet i stockholm i maj så fick jag den här t-shirten och en gul ryggsäck som båda hade sts loggan på sig. Det är obligatorisk att bära dem när man åker. Känner mig lite som på dagis när man hade såndana där självlysande västar på sig för att inte tappas bort. Menmen, jag är ju i alla fall inte ensam om det! Dessutom blir det ju lättare att se vilka som är utbytesstudenter när man väl kommer till arlanda.

Åh juste! Igår var det en bra dag. En av mina närmaste kompisar som också ska åka till usa nu i agusti fick sin värdfamilj igår! Verkar jättebra. I underbart vackra colorado springs, colorado!  Men hon var inte den ändå som fick familj i går, min tovis som går i min klass fick också sin igår. Hur sjukt är det inte att de fick på samma dag?!  Hon ska i alla fall till Wyoming! Tror det kommer passa henne perfekt. Hon älskar nämligen att åka snowboard och det fanns det som aktivitet på skolan. Hon kom dessutom till en familj där dottern var lika gammal. Är så glad för deras skull! Nu väntar vi bara på Louise placering! Sen har de som jag känner som går på Katedral fått sina placeringar i USA. Hell yeah.


Lämnar Sverige den 11 augusti

Hannah min trevliga kontaktperson på Sts ringde mig i morse! Hon berättade att det nu är bestämmt att jag åker den 11 till New York och min värdfamilj hämtar upp mig den 18e i Dallas, Texas, USA! Det är mindre än 2 månader kvar och det har aldrig varit närmre!

Bal 2011


Några bilder från min bror Axels bal. Linköpings bal är Nordens största bal. Längtar tills det är min tur!Everything´s bigger in america

Google earth har varit en mycket nära vän till mig de senaste dagarna. Har kolla in hela Ennis snart tror jag haha! Kul att jag hittade typ 7 pizzarestauranger... jag kommer bli så jäkla tjock. Men har en plan att jag ska försöka träna så mycket som möjligt så det i alla fall blir plus minus noll. Hittade också ett walmart och en starbucks, så amerikanskt.

 På tal om en helt annan sak så laddade jag ner sant eller falskt appen på min iphone. Så dyker det upp en fråga som lyder: Är Barack Obama en sjättedel dansk? Jag svarade nej, så kommer det upp ett svar... nej, han är ju faktsikt ganska trevlig.
Hahaha inte för att jag tycker att danskar är överdrivet trevliga, men hey ändå värsta påhoppet!Sommarlov!

I går var det den 11 Juni. Vilket betydde att det var sommarlov och att det ändas var 2 månader kvar tills jag åker.
Avslutningen innehöll en konsert som mina vänner deltog i. De var jätteduktiga! Sen lite avslut med klassen plus fika. Sen sprang jag upp till min brors utspring.
På kvällen samlades nästan hela klassen plus lite annat folk hos fia. Hade en jättefin kväll! Dock hade Lovisa och jag ett litet gråtparty i badrummet haha. Stod verkligen och stortjöt. Inte så jätteroligt direkt.
Men kvällen var toppen i vilket fall som helst. I går åt martina, sanna och jag på stan och mötte sen upp frida för att dra till Patrik där hans två danska kompisar och några andra grabbar höll hus. Trevligt.
I dag ska jag på barnteater med mamma plus lite släkt! Ska försöka hinna fixa med massa bilder jag har tagit också. Sen ikväll är det troligtvis klassfest. Har inte hört något annat men man vet aldrig.

Kram!


Avslutning i morgon

I morgon (eller snarare idag ) är det min sista dag på katedralskolan på typ 1 år och 2 månader. Känns jättekonstigt. Jag kommer säkert börja gråta i morgon. Kommer sakna min klass så mycket. Alla tjejer är så himla Goa, och några har jag kommit väldigt nära. Det känns tufft att veta att vi bara får gå i samma klass i ett år, ett år som har gått så otroligt fort! Men jag får tänka på allt jag kommer få uppleva! Idag hade alla tjejer i klassen middag på Gingis och i morgon är det avslutning och studenten för min bror som gäller! Ska bli riktigt roligt att träffa släkten och nära vänner till familjen! På kvällen sen blir det förhoppningsvist något roligt med klassen. Siesta var föresten jätteroligt! Ligger lite efter med bloggandet känner jag men får ta igen det på sommarlovet... Som börjar i morgon! Galet. Xx

Siesta idag!

Har mailat rätt mycket med både mamman och den andra utbytesstudenten och båda två är så otroligt snälla och öppna. Ennis har ungefär 19 000 invånare men abbie och jason bor lite på landet som jag har förstått det. Men det är bara 40 minuter till Dallas som är en miljonstad. Så jag får uppleva både landet,småstad och storstad! Tre fluggor i en smäll. great.

Har varken fått visumhandlingarna eller avresedatum än men det kommer väl. Tror det blir den 4 agusti för skolan börjar sista veckan i Agusti och jag ska ju hinna vara i new york en vecka också. Tror det kan vara skönt att vara där några veckor innan så jag kommer in i språket och den nya miljön. Åh detta är så sjukt, på ett sätt skulle jag kunna åka i morgon för jag är så himla exalterad! Men samtidigt känner jag mig inte riktigt klar i Sverige än. Har sommarlovet kvar att uppleva med min familj och mina vänner först! Vilket kommer bli galet bra!
Men idag är det Siesta som gäller, är sjukt taggad, inte att dela ett trångt tält med sanna haha men allt annat, the kooks live <3 

ha det bra!


där kommer jag bo. varmt och skönt!


RSS 2.0